IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Equipe WK bekendgemaakt (+ video)

1 augustus 2009 21:09 | Tim Bouwmeester | gewijzigd: 13 augustus 2009 13:32 | Hendrik Helmerhorst

Een zestal Nereïden zal afgevaardigd worden naar het WK in Poznan (Polen). Drie dames en drie heren zullen verspreid over 4 bootklassen een gooi doen naar eremetaal

In de Holland Acht nemen plaats: Robert Lücken, Diederik Simon en Jozef Klaassen. Deze acht won tijdens de laatste World Cup-ontmoeting in Luzern brons. Lücken debuteert hiermee op WK-niveau. Na vorig jaar zilver te hebben gewonnen op het FISU-WK (studenten), wist hij dit seizoen aansluiting te vinden bij de top. Diederik Simon zal in Polen beginnen aan zijn negende WK.
Tevens zijn de Nereïden Boaz Meylink (M8+ WC Banyoles '09) en Vincent van der Want (M8+ NK '09) aangewezen als reserves.

Voor de roeisters van Thetis, Femke Dekker en Nienke Kingma, wacht een dubbel programma. Zij zullen zowel in de vier-zonder als in de acht aan de start verschijnen. In Luzern werd dit concept al ten uitvoer gebracht en leverde de dames toen een gouden (vier-zonder) en bronzen medaille (acht) op.

Als startende reserve voor de damesacht is Olivia van Rooijen geselecteerd. Samen met haar roeipartner Wianka van Dorp (De Maas) won zij zeer recent de bronzen medaille op het SB-WK. Beide dames maken hun debuut op een senioren wereldkampioenschap.

Daniël Paarlberg zal als coach van de lichte mannenacht proberen het brons van vorig jaar in te ruilen voor een andere kleur. Onder zijn leiding won deze acht onlangs goud in Luzern.

Het wereldkampioenschap vindt plaats in Poznan (Polen) van 23 t/m 30 augustus. Voor die tijd betrekt de equipe een trainingskamp in München om zich voor te bereiden op het belangrijkste toernooi van het jaar.

Meer informatie:

- Persbericht KNRB
- Equipe WK 2009
- Website WK 2009 Poznan
- Voorlopig tijdschema (.pdf)
- Nu.nl 1 | 2
- Video voorbeschouwing WK mannenacht | vrouwenacht (interviews met Diederik Simon en Femke Dekker)

Reacties (2)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »