IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Bartman en Verdonkschot in actie op WK

21 augustus 2009 10:24 | Tim Bouwmeester | gewijzigd: 30 augustus 2009 12:28 | Tim Bouwmeester

Nereus' meest gelauwerde roeier, Michiel Bartman, zal komende week met angst en beven uitkijken naar de verrichtingen van de man die hem flink in de nek hijgt: Diederik Simon

Slechts een paar overwinningen staan tussen deze twee tenoren, die samen goed zijn voor een blikkentotaal dat de 200 overschrijdt.

De twee grootmeesters van de ASR zullen beiden in actie komen tijdens het WK in het Poolse Poznan. Bartman als coach van de Amerikaanse lichte mannen dubbel-vier, Simon als slag van de Holland Acht.

Tegenover NLroei laat de hoofdcoach van Vesper Boat Club (Philadelphia, USA) zich uit over het roeiklimaat in de Verenigde Staten.

Ook de Italiaanse Roeibond heeft een hoogvlieger van het bordeauxrode bastion de verantwoordelijkheid gegeven over een van haar ploegen. Josy Verdonkschot zal in Poznan langs de baan verschijnen en als coach van de W4x en LW1x een gooi doen naar eremetaal.

Avuncul Daniël Paarlberg coachte vorig jaar samen met Jan Klerks de lichte mannenacht naar de bronzen medaille. Dit jaar is Paarlberg wederom aangesteld als coach en won met hen goud in Luzern. In de WK-finale roeide het gestuurde octet naar het brons.

Uitslagen

LW1x ITA zilver
LM8+ NED brons
W4x ITA 4e
LM4x USA 6e

Reacties (2)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »