IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Updates Head of the Charles

16 oktober 2009 03:29 | Pal van Ogtrop | gewijzigd: 26 oktober 2009 10:31 | Koen Backer van Ommeren

Na een goede voorbereiding in Amsterdam, bevinden alle ploegen zich inmiddels op het water van de Charles

Zaterdag
Op de eerste dag van de Head of the Charles Regatta zal er door de eerstejaars zware mannen worden gestart in het Club Fours en Club Eights veld. In de lokale krant 'The Boston Globe' van afgelopen vrijdag wordt de zware acht als 'former champions' (Zwaar 2005) als één van de favorieten genoemd voor de overwinning in hun veld, samen met de ploegen van Harvard en Yale. De ploegen zijn bezig geweest met een goede voorbereiding, evenals hun coaches.

Het Club Fours veld gaat om 12:27 van start (18:27 Nederlandse tijd). Omdat er vorig jaar geen vier-met van Nereus uitkwam op deze wedstrijd, start de vier van Nereus achterin het veld van 58 ploegen als 51e. Gezien het resultaat van Zwaar 2008 in de vorige editie start de acht met boegnummer 6, hun veld start om 13:26 (19:26 Nederlandse tijd). U kunt dus prima tussen de afroeiwedstrijden door even naar de website van de Head of the Charles, hier kunt u namelijk live tijdens de races de verschillende splittijden vinden. Ook is er via een webcast video beschikbaar van de racende verenigingsgenoten.

Donderdag
De Minerva acht traint veel en lijkt klaar te zijn voor hun race tegen de Great Eight. Dekker en Kingma zullen racen in hun eigen 'Great Eight'.

De eerstejaars zware heren hebben minder kunnen trainen, na de aankomst zondag in Boston was maandag een rustdag. Dinsdag werd er hardgelopen en werden er nevenactiviteiten georganiseerd. Woensdag werd er naast het ergometeren kennis gemaakt met de boten die worden gehuurd van de Harvard Boatclub. De acht zal varen in een goede Empacher, en de vier vaart in iets zilvers waarvan het merk onbekend is, maar lijkt op "Joling".

Vandaag (donderdag) zijn de eerste boottrainingen verroeid. Er wordt goed getikt en hard gevaren. Het is koud, 6 graden, voor vannacht wordt er natte sneeuw verwacht en gaat het stormen. Morgen hopen dat het weer een beetje meezit, zodat er nog een laatste training gedraaid kan worden. Verder is het nu veel chillen, hangen, Nike's kopen, Nike's dragen, toepen, eten en zaterdag keihard knallen.

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »