IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Heineken Roeivierkamp 2017

8 maart 2017 15:10 | Anne Fischer | gewijzigd: 16 maart 2017 15:45 | Bas Keuzenkamp

De 45ste editie van de Heineken Roeivierkamp heeft 8 blikken voor Nereus opgeleverd!

Het 9de lustrum van de Heineken was zeer geslaagd met op beide dagen zonnig weer en goede resultaten.

De eerstejaars dames hebben na de tegenvallende Winterwedstrijden laten zien wat zij in huis hebben door de sprint en de 5 kilometer te winnen. Op de slotafstand hadden zij een marge van 2,5 seconden en dit bleek net genoeg om de winst binnen te halen. Zij hebben met 3/100ste punt voorsprong weten te winnen.

De lichte dames dubbelvier combinatie met de zusjes Veldhuis hebben het hele weekend gedomineerd wat heeft geresulteerd in een voorsprong van maar liefst 10 punten. Met hun puntentotaal zouden zij ook het zware eerste divisie veld hebben gewonnen. De MGLD hebben een verdienstelijke tweede plek behaald in dit gevorderde veld.

Ook de oude dames acht heeft laten zien wat domineren inhoudt. Alle afstanden werden met ruime voorsprong gewonnen en de andere verenigingen roeiden mee voor een tweede plaats. Volgend weekend zal op de Head de blauwe wimpel worden verdedigd.

In bijna alle mannen achten divisies was het Nereus die op het einde van het weekend bovenaan stond. De oude acht heeft duidelijk laten zien Nederland te zijn ontgroeid en wist alle afstanden met overmacht te winnen.

De tweede divisie acht heeft laten zien de oude acht van andere verenigingen de baas te zijn wat resulteerde in een heel mooi blik! De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste afstand van het weekend, de 2500m, die ruimschoots werd gewonnen. Op de slotafstand hadden zij een marge van 1,2 seconden en deze marge hebben zij weten te behouden door de 750m te winnen.

Ook alle lichte mannen waren dominant met een blik in het lichte eerste divisie veld en lichte eerstejaars veld. De lichte eerste divisie acht liet op de 2500m nog een steekje vallen maar heeft dat ruimschoots goed gemaakt door de andere drie afstanden te winnen.

Ook de lichte tweede divisie acht is het bijna gelukt te winnen. Zij stonden voor de slotafstand nog vierde in het klassement maar wisten met een formidabele 750m deze achterstand weg te poetsen waardoor zij gedeeld eerste stonden in het klassement. De reglementen stellen echter dat in dit geval de ploeg wint die het snelst was over de 2500m en 5000m bij elkaar opgeteld. De ploeg van Euros bleek toen sneller waardoor zij de winnaars waren.

Eerstejaars licht heeft de lijn van de Winterwedstrijden doorgetrokken alle afstanden gewonnen! Op de Winterwedstrijden was de marge 'slechts' 2,7 seconden maar op eigen water hebben de mannen laten zien dat er nog meer progressie is geboekt. Er is met bijna 3 punten voorsprong op de nummer twee gewonnen.

Als kers op de taart hebben ook de clubachten zeer verdienstelijk geroeid. De damesch clubachten eindigden op een goede tweede en derde plek, wat er in resulteert dat Nereus na de eerste wedstrijd zowel de eerste als de tweede plaats bezet in de Kruithuisbokaal. De heeren clubacht kreeg het voor elkaar om zelfs de boten die niet meedingen om de Kruithuisbokaal voor te blijven en te blikken op de Heineken!

Op 11 en 12 maart zal de 45ste editie van de Heineken Roeivierkamp plaatsvinden.

De officiële opening van het roeiseizoen staat dan eindelijk voor de deur. Vanaf 1973 organiseert Nereus de Heineken Roeivierkamp waarbij er vier afstanden verroeid worden: 250 m, 750 m, 2.5 km en 5 km. De uiteindelijke score wordt berekend door alle geroeide tijden terug te rekenen naar 250 m tijden en uiteindelijk wint de ploeg met de laagste overall score. Op zaterdag worden de 2.5 km en aansluitend de 250 m sprint geroeid. Op zondag zal in de ochtend de 5 km plaatsvinden en de vierkamp zal afsluiten met de 750 meter waarbij de ploegen boord aan boord kunnen uitmaken wie er met het blik naar huis gaat.

Nereus in de media:
Artikel Parool
Artikel Folia
Reportage AT5

Overige links:
Uitslagen
Website organisatie
Inschrijvingen
Promo filmpje
Weather report
Tijdschema
Loting

Startende ploegen:

Veld Naam Uitslag
H1eDiv8+ Robbers, F. BLIK
LH1eDiv8+ van de Berg BLIK
H2eDiv8+ van den Herik, K. BLIK
H2eDiv8+ Mulder 10e
H2eDiv8+ de Vos (in Proteus/Viking/Nereus combinatie) 8e
LH2eDiv8+ van den Brink 2e
HEj8+ Keijzer 19e (uitgesloten op 5 kilometer)
HEj8+ Easton 18e
LHEj8+ van den Boom BLIK
D1eDiv8+ Robbers, K. BLIK
D2eDiv8+ Visser 2e
DEj8+ Davids BLIK
D1eDiv4* Pameijer (in Nereus/Aegir/Phocas/Njord combinatie) 8e
LD2eDiv4* van Lieshout (in Nereus/Laga combinatie) 2e
LD2eDiv4* Veldhuis, M.S. (in Triton/Nereus/Theta combinatie) BLIK
LDEj4* Knipscheer 12e
HCl8+ Swaak BLIK
DCl8+ van Oppenraaij 2e
DCl8+ Damkot 3e

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »