IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Nereus wint 134e Varsity!

7 april 2017 15:22 | Anne Fischer | gewijzigd: 26 april 2017 14:37 | Anne Fischer

Onze Oude Vier en Dames Vier hebben beiden de Varsity weten te winnen! Het is de 42ste keer dat Nereus het hoofdnummer de Oude Vier heeft gewonnen!

Het eerste hoofdnummer van de dag was de Dames Vier. Karien Robbers, Kirsten Wielaard, Veronique Meester en Ilse Paulis gecoacht door Diederik de Boorder, lieten er geen twijfel over bestaan dat zij als enige ploeg aanspraak maakten op de winst. Met een voorsprong van vier seconden op Njord kwamen zij als eersten over de finish waarmee de eerste overwinning in de Dames Vier een feit is!

De Oude Vier hebben in hun voorwedstrijd de laatste puntjes op de i gezet en waren er in de finale klaar voor. Vanuit baan 3 werd hard gestart wat resulteerde in een voorsprong van bijna 5 seconden halverwege. Triton liet zien een zeer waardig tegenstander te zijn door steeds verder in te lopen op onze Oude Vier. Met nog 500 meter te gaan deden zij een alles of niets poging om het gat nog te dichten, maar onze mannen sloegen deze aanval met verve af waardoor de Gouden Blikken ook dit jaar naar de Amsteldijk 130a gaan! Mick Makker, Lex van den Herik, Abe Wiersma, Freek Robbers en stuurvrouwe Dieuwke Fetter gecoacht door Diederik Simon en Tim van den Ende hebben de 42ste Varsity winst binnengehaald!

Naast de winst in beide hoofdnummers hebben ook de eerstejaars zware- en lichte mannen onder begeleiding van Steve Stewart en Daniël Nip gewonnen op de Varsity! Eerstejaars licht was in de voorwedstrijd nog ruim 8 seconden langzamer dan Skadi maar hebben dit in de finale recht gezet. In de finale waren de rollen omgedraaid en wisten de lichte pikken met ruim 3 seconden voorsprong te winnen.

In navolging van eerstejaars licht heeft ook eerstejaars zwaar weten te winnen. In de voorwedstrijd waren de mannen net iets sneller dan Orca, in de finale ging het vooral tussen Gyas en Nereus. Op de meet was EJZ 0.75 seconden sneller dan Gyas, waardoor zij net als EJL beginnelingen af zijn geworden.

Ook een ander prestigieus nummer, de Oude Twee, werd gewonnen. Bo Wullings, Haye Dijkstra en stuurvrouwe Dieudonnée Houtkamp heeft de nummer twee op maar liefst 17 seconden achterstand weten te zetten.

Tot slot waren ook de lichte pikken in de lichte elite vier succesvol. De jongens, gecoacht door Diederik Simon en Quirijn Knab, waren 8 seconden sneller dan de rest en brachten het totaal aantal blikken op zes.

Aanstaande zondag 9 april zal de 134ste Varsity op het Amsterdam-Rijnkanaal worden geroeid.

Na het Varsity diner waarbij het lichaam en de geest zijn gesterkt door middel van een voedzame maaltijd en mooie verhalen van onder meer Tim van den Ende en Ruud Stokvis, is het komende zondag dan eindelijk zover.

Voordat de twee hoofdnummers, de Dames Vier en Oude Vier, aan de start zullen verschijnen en de boegpuntjes van respectievelijk de N. Kingma en de R. Stokvis als eerste over de finish zullen varen, is het tijd voor de eerste twee kilometerwedstrijd voor de eerstejaars. Op het immer onstuimige roeiwater van het Amsterdam-Rijnkanaal zullen zij hun eerste Varsity roeien. De ouderejaars zullen voornamelijk in viertjes en tweetjes starten.

Artikel NOS
Artikel Parool
Oude Vier en Dames Vier
Website organisatie
Voorlopig tijdschema LET OP: vrijdagavond bij de loting worden er vaak nog dingen omgegooid.
Uitslagen

Veld Naam Uitslag
Oude Vier Makker Blik
Dames Vier Robbers Blik
Jonge Acht Guijt Blik
Lichte Acht van den Boom Blik
Dames Acht Davids 3e in vw
Lichte Dames Vier Knipscheer 4e in vw
KNSRB Ov2+ van Els 4e
E 2+ Wullings Blik
LE 4- Brinkman Blik
LE 4- van den Brink 5e
G 4+ van den Herik 3e
G 4+ Plusjé 2e
G 2- van den Hoogen 5e in vw
G 2- Mulder 5e
G 2- van der Linden 6e
G 1x van Wingaarden 5e in vw
DG 2x Visser 2e
Jonge Vier Easton 6e in vw
Jonge Dames Vier van Diest (in Triton-combinatie) 5e in vw

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »