IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Nereus wint de World Cup!

2 mei 2017 13:17 | Anne Fischer | gewijzigd: 11 mei 2017 10:31 | Anne Fischer

Op de wereldbeker in Belgrado zijn in totaal vijf medailles behaald waaronder een gouden door de Nereus Acht!

Op de finaledag kwam als eerste Aletta Jorritsma in actie in de dames vierzonder. Samen met Monica Lanz, Jose van Veen en Karolien Florijn hebben zij vanaf de 1000 meter op kop gelegen en hebben het eerste goud voor Nederland binnen gehaald. Aletta behaalde later op de dag nog een bronzen medaille met Karolien Florijn in de dames tweezonder.

Na deze race was het de beurt aan Olivia van Rooijen in de dames dubbelvier met Nicole Beukers, Inge Janssen en Sophie Souwer. Zij voeren een degelijke race met een zilveren plak als resultaat.

Kirsten Wielaard werd in combinatie met Roos de Jong van Proteus zesde in het dames dubbeltwee veld.

In de lichte mannen dubbeltwee waren er twee boten met Nereïden gestart. Jort van Gennep heeft een goed toernooi achter de rug met een vijfde plek als resultaat. Floris Loeffen en Freek Temming kunnen ook met een tevreden gevoel terug kijken, een 10e plek in dit sterk bezette veld was het resultaat.

In het mannen vierzonder veld lagen er wederom twee boten aan de start met Nereïden. Nederland 1, met hierin Ruben Knab en Boaz Meylink werden nipt vierde in de finale. Nederland 2, met Govert Viergever en Vincent van der Want in combinatie met Jasper Tissen en Harold langen waren goed voor de zilveren medaille.

Het slotstuk van de dag was de mannenacht. Voor het eerst sinds de jaren 70 lag er weer een verenigingsboot aan de start van een wereldbeker. Bij de race voor lanes werden de mannen nog teleurstellend vierde maar in de finale lieten de mannen zien wat zij waard waren. Samen met supersub Ruben Knab, die inviel voor Mick Makker, kwamen de mannen als eerste uit de startblokken. Op de 1000 meter waren het de Britten die een halve seconde voorsprong hadden en dit beeld bleef ongewijzigd tot de 1500 meter. Vanaf toen ging het gas er echt op en schoof de Nereus Acht steeds meer naar voren. De eindsprint was bloedstollend spannend en het was het boegpuntje van de D.R. Simon die als eerste over de finish kwam. Nereus wint de World Cup!

Fimpje BBC Nereus Acht
Artikel NLroei Nereus Acht
Races terugkijken
Uitslagen
Tijdschema
Inschrijvingen per veld
Artikel Parool
plaatjeplaatjeplaatjeplaatje
Eerdere berichtgeving:

Op de eerste World Cup in Belgrado zullen maar liefst 19 Nereïden starten, waaronder een volledige Nereus Acht!

Verspreid over negen velden zullen de Nereïden aan de start verschijnen, waaronder twee volledige Nereus boten. Freek Robbers, Lex van den Herik, Mick Makker, Jaap Scholten, Bo Wullings, Abe Wiersma, Nelson Ritsema, Michiel Oyen en stuurvrouwe Dieuwke Fetter zullen als volledige Nereus Acht starten. Het is voor het eerst sinds de jaren 70 dat een volledige vereningingsacht aan de start zal liggen van een wereldbeker. Zij zullen tegenstand krijgen van Rusland, Polen en Engeland. De acht wordt begeleid door Diederik Simon.

Ook Floris Loeffen en Freek Temming zullen onder begeleiding van Marien Mortier starten in de lichte mannen dubbeltwee als voorbereiding op de kwalificatie voor het SB WK later dit seizoen. Ook Jort van Gennep zal na zijn goede optreden op het NK starten in dit veld. Dit veld is met 16 inschrijvingen een van de grootste velden.

Daarnaast zullen nog acht Nereïden in KNRB-combinaties starten. Boaz Meylink en Ruben Knab nemen het in de vierzonder op tegen Govert Viergever en Vincent van der Want.

Bij de dames zal Aletta Jorritsma starten in zowel de tweezonder als de vierzonder. Olivia van Rooijen zal starten in de dubbelvier en Kirsten Wielaard in de dubbeltwee.

Veld Uitslag Veld Uitslag
M8+ Dieuwke Fetter (st) Goud W2- Aletta Jorritsma Brons
Freek Robbers (sl)
Lex van den Herik W2x Kirsten Wielaard 6e
Ruben Knab
Jaap Scholten W4x Olivia van Rooijen Zilver
Bo Wullings
Abe Wiersma W4- Aletta Jorritsma Goud
Nelson Ritsema
Michiel Oyen
M4- Boaz Meylink 4e
Ruben Knab
M4- Vincent van der Want Zilver
Govert Viergever
LM2x Jort van Gennep 5e
LM2x Floris Loeffen 10e
Freek Temming

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »