IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Driemaal zilver en eenmaal brons op EK!

25 mei 2017 13:03 | Anne Fischer | gewijzigd: 29 mei 2017 23:08 | Anne Fischer

Op de EK in Racice zijn er drie zilveren en een bronzen medaille behaald door respectievelijk de Vrouwenacht, vrouwen dubbelvier, lichte vrouwen dubbeltwee en de Holland Acht!

De eerste medaille op het EK werd behaald door Ilse Paulis samen met Marieke Keijser (De Maas). De dames lieten gedurende het toernooi progressie zien en behaalden via de herkansing de finale. Tijdens de finale werd er vanuit de achterhoede opgestoomd naar voren en na een fenomenale eindsprint werd het zilver veiliggesteld. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Marieke Keijser de plek van Maaike Head overgenomen in de dubbeltwee en het duo heeft met de zilveren medaille laten zien over goede snelheid te beschikken.

Olivia van Rooijen plaatste zich met een eerste plek in de voorwedstrijd direct voor de finale op zondag in de vrouwen dubbelvier. In de finale werd de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gevaren, wat een mooie zilveren medaille heeft opgeleverd! De Duitsers waren hen helaas te snel af.

De Vrouwenacht had met vijf inschrijvingen alleen een exhibition race op vrijdag en de finale op zondag. De race van vrijdag ging nog niet naar behoren. De Vrouwenacht, met Nereïden Kirsten Wielaard, Aletta Jorritsma en Veronique Meester, werd hier vierde. Na de race van vrijdag kwamen de dames in de finale veel beter voor de dag. Na 500 meter voer de acht nog op de vierde plek en werd de inhaalrace gestaag ingezet. Uiteindelijk hoefden zij alleen de Roemenen voor zich te dulden, met een zilveren medaille als resultaat.

Als laatste race van de dag was het de beurt aan de Holland Acht. Ten opzichte van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is de acht op vier plekken gewijzigd. Op de EK zaten Nereïden Robert Lücken, Tone Wieten, Ruben Knab en Boaz Meylink in de acht. Na via de herkansing de finale te hebben bereikt lieten de mannen zien dat de eindsprint nog steeds hun grote kracht is. Na een groot deel van de race op de laatste plek te hebben gelegen sprintte de Holland Acht in de laatste 500 meter naar een bronzen medaille!

De mannen vierzonder met Nereïden Govert Viergever en Vincent van der Want voer tot de finale een goed toernooi. In de finale werd een mishaal in de start hen echter fataal, een zesde plek was het hoogst haalbare.

Bo Wullings en Lex van den Herik mochten na een goed toernooi op de NK het internationaal laten zien. Na zich na de voorwedstrijd direct voor de finale te hebben geplaatst lieten de mannen zien over goede snelheid te beschikken. In de finale was een zesde plek echter het hoogst haalbare, wel werd er een nieuw Nereus record gevaren met een tijd van 06:30,57.

De mannen dubbelvier, met Nereïden Freek Robbers en Abe Wiersma, die korte tijd geleden is geselecteerd voer ook een goed toernooi met een zesde plek als resultaat.

Jort van Gennep werd samen met Bart Lukkes (Proteus) 10de in het sterk bezette lichte mannen dubbeltwee veld.

Races terugkijken
Artikel en filmpje NOS
Resultaten
Overzicht ploegen
Who to watch
Startlijsten en uitslagen
Tijdschema

Eerdere berichtgeving:

Op 26, 27 en 28 mei zullen 16 Nereïden deelnemen aan de EK gehouden in Racice, Tsjechië.

Van de mannenacht in Belgrado is alleen Ruben Knab overgebleven en hij zal samen met Nereïden Robert Lücken, Tone Wieten en Boaz Meylink strijden om het eremetaal op het EK in de mannenacht.

Govert Viergever en Vincent van der Want zullen met dezelfde bemanning als op de eerste World Cup uitkomen in de mannen vierzonder. Samen met Jasper Tissen (Skadi) en Harold Langen (Triton) behaalden zij op de eerste World Cup een zilveren medaille.

Bo Wullings en Lex van den Herik mogen na hun goede optreden op het NK Klein in de tweezonder (derde plek) en het goud in de mannenacht op de eerste World Cup nu ook op de EK starten in de tweezonder.

Ook Freek Robbers en Abe Wiersma komen uit de acht van Belgrado en zullen samen met Koen Metsemakers (Phocas) en Niki van Sprang (Pampus) starten in de dubbelvier.

Tot slot zal Jort van Gennep met zijn dubbeltwee maatje Bart Lukkes (Proteus) starten in de lichte mannen dubbeltwee.

Na haar overtuigende optreden op de NK Klein (winst in de dames tweezonder), mag Veronique Meester starten in de vrouwen acht. Samen met Nereïden Aletta Jorritsma en Kirsten Wielaard wordt dit het eerste optreden van de vrouwenacht dit seizoen.

Olivia van Rooijen zal net als op de eerste World Cup starten in de dames dubbelvier samen met Nicole Beukers (Njord), Inge Janssen (Orca) en Sophie Souwer (Gyas).

Ilse Paulis heeft dit seizoen een nieuwe dubbeltwee partner, namelijk Marieke Keijser van De Maas. Het zal haar eerste internationale wedstrijd zijn sinds de gouden race op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Veld Uitslag Veld Uitslag
M 8+ (st) Diederik van Engelenburg (Proteus) BRONS W 8+ (st) Ae-Ri Noort (Okeanos) ZILVER
(sl) Bjorn van den Ende (SkØll) Monica Lanz (Triton)
Robert Lücken Karolien Florijn (Die Leythe)
Mechiel Versluis (Okeanos) Ymkje Clevering (Gyas)
Tone Wieten José van Veen (Pelargos)
Roel Braas (Okeanos) Lies Rustenburg (SkØll)
Ruben Knab Kirsten Wielaard
Kaj Hendriks (Triton) Aletta Jorritsma
Boaz Meylink Veronique Meester
M 4- Govert Viergever 6e W 4x Nicole Beukers (Njord) ZILVER
Vincent van der Want Sophie Souwer (Gyas)
Jasper Tissen (Skadi) Inge Janssen (Orca)
Harold Langen (Triton) Olivia van Rooijen
M 2- Bo Wullings 6e LW 2x Ilse Paulis ZILVER
Lex van den Herik Marieke Keijser (De Maas)
M 4x Freek Robbers 6e
Koen Metsemakers (Phocas)
Abe Wiersma
Niki van Sprang (Pampus)
LM 2x Bart Lukkes (Proteus) 10e
Jort van Gennep

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »