IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

World Cup II Poznan

16 juni 2017 18:54 | Anne Fischer | gewijzigd: 22 juni 2017 16:32 | Anne Fischer

Freek Robbers heeft op de tweede World Cup in Poznan zilver gewonnen in de mannen dubbelvier! Een vierde plek was er voor Bo Wullings en Dirk Uittenbogaard in de mannen tweezonder.

Freek Robbers wist samen met Koen Metsemakers (Phocas), Amos Keijser (Laga) en Niki van Sprang (Pampus) in een gedurfde race het zilver te winnen. In de finale, die via de herkansing werd bereikt, lag de ploeg na 1000 meter eerste op de voet gevolgd door de Britten. Het waren uiteindelijk ook de Britten die als eerste over de finish kwamen, op twee seconden gevolgd door de Nederlandse ploeg. Met een tijd van 05:38,97 werd ook nog het Nederlandse record aangescherpt, die hiervoor in handen was van Nereïden Diederik Simon en Michiel Bartman met een tijd van 05:39,21.

Bo Wullings en Dirk Uittenbogaard roeiden ondanks een korte voorbereidingstijd een goed toernooi. Met een tweede plaats in de heat werd direct deelname aan de A-finale afgedwongen. In de finale kwamen de mannen goed mee met de rest van het veld, op de 1000 meter lag de ploeg nog eerste. Helaas zorgde een mishaal in de laatste 100 meter ervoor dat het podium net niet werd behaald. Een vierde plek was het resultaat. Wel is met de tijd van 06:23,81 een nieuw Nereus record gevaren.

Races terugkijken
Artikel Freek Robbers

Eerdere berichtgeving:

Op 16, 17 en 18 juni zullen Bo Wullings en Dirk Uittenbogaard starten in de mannen tweezonder en Freek Robbers in de mannen dubbelvier op de World Cup in Poznan.

Er zal een kleine delegatie van de Nederlandse equipe aan de start verschijnen van de tweede World Cup in Poznan, Polen. Bo Wullings zal nu starten met Dirk Uittenbogaard in de mannen tweezonder. Freek Robbers zal net als op het EK uitkomen in de mannen dubbelvier. Abe Wiersma moest helaas vanwege studieverplichtingen de World Cup laten schieten. Zijn plaats zal worden ingenomen door Amos Keijser. Het kwartet wordt gecompleteerd door Koen Metsemakers (Phocas) en Niki van Sprang (Pampus).

Voorbeschouwing NLroei
Verslag dag 1
Tijdschema
Uitslagen

Veld Uitslag
M 2- Bo Wullings (sl) 4e
Dirk Uittenbogaard
M 4x Freek Robbers (sl) Zilver
Koen Metsemakers (Phocas)
Amos Keijser (Laga)
Niki van Sprang (Pampus)

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »