IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Henley Royal Regatta

29 juni 2017 11:12 | Anne Fischer | gewijzigd: 5 juli 2017 14:45 | Anne Fischer

Olivia van Rooijen en Veronique Meester hebben respectievelijk The Princess Grace Challenge Cup en The Women's Four op Henley gewonnen!

De Temple Challenge Acht heeft in de eerste ronde Cornell University 'C' verslagen met 2/3 lengte. In de tweede ronde moesten de jongens het opnemen tegen één van de favorieten voor de eindzege, namelijk Oxford Brookes 'A'. De eerste paar honderd meter kon de acht nog goed partij geven maar Oxford Brookes was uiteindelijke duidelijk een maatje te groot. Zij wonnen ook uiteindelijk de Temple Challenge Cup.

Kirsten Wielaard en Aletta Jorritsma hebben met de Vrouwenacht gestart in de Remenham Challenge Cup. In de eerste ronde werd Molesey gemakkelijk verslagen maar helaas waren de Nieuw-Zeelanders in de halve finale te sterk.

Olivia van Rooijen heeft samen met Nicole Beukers (Njord), Sophie Souwer (Gyas) en Lisa Scheenaard (Theta) gestart in The Princess Grace Challenge Cup. De dames waren het gehele toernooi onverslaanbaar en hebben de Britse dames dubbelvier in de finale met maar liefst vier en een halve lengte verslagen. En passant werd ook het course record dat nog stamde uit 2001 met 2 seconden verbeterd.

Veronique Meester startte samen met haar SB vier in het nieuw uitgeschreven Women's Four veld. Vooral in de halve finale op zaterdag moest er diep worden gegaan om de Amerikanen te verslaan. In de finale wachtte een andere Amerikaanse ploeg met een aantal gouden medaillewinnaars uit de Amerikaanse Vrouwenacht uit Rio. Deze ploeg werd met drie lengtes verslagen!

Eerdere berichtgeving:

Vanaf 28 juni zal Nereus de Henley Royal Regatta roeien.

Henley Royal Regatta is een jaarlijks sportevenement binnen het roeien op de Theems, verzorgd door de prestigieuze Leander Club uit Henley-on-Thames in Engeland. Het is een traditionele Engelse roeiregatta en een van de oudste roeiwedstrijden ter wereld. Doordat deze wedstrijd al bestond voordat er een (inter)nationale roeiorganisaties ontstonden was de Henley Royal Regatta tot halverwege de 20e eeuw het officieuze wereldkampioenschap en de grootste internationale wedstrijd. Het winnen van de Regatta is nog steeds een prestige-kwestie. De regatta duurt vijf dagen van woensdag tot en met zondag. De wedstrijd is een knock-out competitie over 1 mijl en 550 yards (2112 m).

Nadat vorig jaar onze ploeg in de ogen van velen onterecht is gediskwalificeerd in de Ladies' Challenge Plate, zal er dit jaar een lichte pikken acht meedoen in de Temple Challenge Cup. In de eerste rond zal het worden opgenomen tegen Cornell University 'C', USA.

Dan is er nog een aantal Nereïden wat voor Nederland uitkomt. Ploegen die roeien voor (of in projecten van) de KNRB komen op Henley uit namens Hollandia Roeiclub. Veronique Meester zal starten in de The Women's Four, haar toernooi begint op vrijdag. Kirsten Wielaard en Aletta Jorritsma zullen starten in The Remenham Challenge Cup (W 8+) en Olivia van Rooijen in The Princess Grace Challenge Cup.

Race programma
Tijdschema
Live results
Live stream

Veld Namens Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
-------- ---------------------------------- ----------------------- -------------------- ----------------- --------------- ------------ ----------
M 8+ The Temple Challenge Cup Nereus Win 2/3 length Loss 1 1/3 lenghts
W 4- The Women's Four Hollandia Roeiclub Win 3 lengths Win 1 1/4 lenghts Win 3 lenghts
W 4x The Princess Grace Challenge Cup Hollandia Roeiclub Win 2 3/4 lenghts Win 2 1/2 lengths Win 4 1/2 lenghts
W 8+ The Remenham Challenge Cup Hollandia Roeiclub Win 2 lengths Loss 3 1/2 lengths

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »