IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Eenmaal zilver en tweemaal brons op World Cup III Luzern

7 juli 2017 19:01 | Anne Fischer | gewijzigd: 24 juli 2017 17:42 | Anne Fischer

Op de World Cup in Luzern zijn een zilveren en twee bronzen medailles behaald door respectievelijk de vrouwen dubbelvier, de Holland Acht en de Holland Vier!

De eerste medaille werd behaald door Olivia van Rooijen in de vrouwen dubbelvier. Net als op de eerste World Cup in Belgrado en het EK in Racice was het een zilveren medaille. Daar waar de vrouwen in de voorwedstrijd de Polen nog te snel af waren, was in de finale de rollen net omgedraaid. Polen was uiteindelijk iets minder dan een seconde sneller.

De Holland Vier met Nereïden Govert Viergever en Vincent van der Want voer een zeer spannende finale. De mannen kwamen als eerste het 500m punt door en lagen op de 1000m tweede. Groot-Brittannië ging er toen vandaar en daarna kwamen Italië en Zuid-Afrika hard opstomen en stak Italië de mannen net voorbij. Op de finish scheeld het met Zuid-Afrika 5/100 van een seconde in het voordeel van de Holland Vier, die hiermee een mooie bronzen medaille hebben behaald.

In de finale van de acht lagen maar liefst twee Nederlandse achten; de Holland Acht en de SB Acht. De SB Acht nam na de start brutaal de leiding en bleef nadat de Holland Acht langszij was gekomen goed aanhaken. Duitsland en Australië streden voor het goud en zilver en de Holland Acht won de strijd om het brons van Roemenië. De SB Acht finishte uiteindelijk als vijfde, een kleine drie seconden achter de Holland Acht.

De andere ploegen voeren een wisselend toernooi. Bo Wullings en Dirk Uittenbogaard werden vijfde in de finale en de mannen dubbelvier werd zesde. De SB vierzonder won de C-finale en Jort van Gennep werd tweede in de C-finale in de lichte mannen dubbeltwee. Bij de vrouwen werd de Vrouwenacht vierde en ook de vrouwen vierzonder werd vierde.

Eerdere berichtgeving:

Op de afsluitende World Cup in World Cup zullen 19 Nereïden starten.

Er zal een groot aantal Nederlandse boten aan de start liggen van de laatste World Cup die traditiegetrouw in Luzern wordt gehouden.

In de Holland Acht zullen Nereïden Robert Lücken, Tone Wieten, Ruben Knab en Boaz Meylink plaatsnemen. Op de EK werd een bronzen medaille behaald en deze wedstrijd zal de tweede en tevens laatste wedstrijd voor de WK in Sarasota, Florida zijn.

Naast de Holland Acht zal ook de SB Acht, met hierin Nereïden Lex van den Herik, Jaap Scholten en Michiel Oyen, aan de start verschijnen. De mannen, gecoacht door Diederik Simon en Jan Willem de Widt waren op de Holland Beker al goed voor een snelle tijd van 05:28,90 en deze wedstrijd zal ook voor hun de laatste wedstrijd zijn voor het SB WK in Plovdiv.

De Holland Vier met Govert Viergever en Vincent van der Want zal na hun onfortuinlijke snoek in de EK finale graag revanche willen nemen op de World Cup en ook de SB vier met Rik Rienks en Haye Dijkstra zal starten in dit veld.

De Dutch Pair met Bo Wullings en Dirk Uittenbogaard zal ook uit zijn op revanche na de snoek die in de laatste meters op de World Cup in Poznan werd geslagen. Jort van Gennep zal weer starten met zijn dubbeltwee partner Bart Lukkes (Proteus).

Na de zilveren medaille op de World Cup II in Poznan zal Freek Robbers wederom starten in de dubbelvier. Abe Wiersma kan gelukkig weer meeroeien, na studieverplichtingen waardoor hij de tweede World Cup moest overslaan.

Bij de dames zal Olivia van Rooijen starten in haar winnende Henley dubbelvier die erg in vorm zijn. Kirsten Wielaard zal starten in de Vrouwenacht samen met Aletta Jorritsma, die ook dubbel zal starten in de vierzonder.

Voorbeschouwing NLroei
Verslag dag 1
Tijdschema
Uitslagen

Veld Uitslag Veld Uitslag
M 2- Bo Wullings (sl) 5e W 4x Nicole Beukers (Njord) Zilver
Dirk Uittenbogaard Sophie Souwer (Gyas)
Olivia van Rooijen
M 4x Freek Robbers (sl) 6e Lisa Schenaard (Theta)
Koen Metsemakers (Phocas)
Abe Wiersma W 4- Monica Lanz (Triton) 4e
Niki van Sprang (Pampus) Aletta Jorritsma
José van Veen (Tromp)
M 8+ Robert Lücken (sl) Brons Lies Rustenburg (Skoll)
Björn van den Ende (Skoll)
Tone Wieten W 8+ Kirsten Wielaard 4e
Mechiel Versluis (Okeanos) Rosa Bas (Orca)
Ruben Knab Kyra de Vries (Orca)
Roel Braas (Okeanos) Lisanne Brandsma (Skadi)
Boaz Meylink José van Veen (Tromp)
Kaj Hendriks (Triton) Aletta Jorritsma
Diederik van Engelenburg (st, Proteus) Willeke Vossen (Triton)
Marleen Verburgh (Triton)
M 8+ Bram Schwarz (het Spaarne) 5e Ae-Ri Noort (st, Okeanos)
Lex van den Herik
Simon van Dorp (Willem III)
Maarten Hurkmans (Hemus)
Jaap Scholten
Michiel Mantel (Willem III)
Max Ponsen (Willem III)
Michiel Oyen
Bjorn Kwee (Njord)
LM 2x Bart Lukkes (Proteus) 14e
Jort van Gennep
M 4- Govert Viergever Brons
Vincent van der Want
Jasper Tissen (Skadi)
Harold Langen (Triton)
M 4- Rik Rienks 13e
Haye Dijkstra
Jacob van de Kerkhof
Ralf Rienks (Laga)

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »