IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Goud en zilver op EUC Rowing

13 juli 2017 20:23 | Anne Fischer | gewijzigd: 26 juli 2017 13:13 | Anne Fischer

Op de European Universities Championships in Subotica zijn een gouden en zilveren medaille behaald door middengroep lichte dames en middengroep licht!

Alle finales op zondag werden onder zeer lastige omstandigheden gevaren. De harde tegenwind zorgde voor langzame tijden en moeilijk water.

De middengroep lichte dames bestaande uit Floor van Lieshout, Judith Verberne, Willemijn Schonck en Eveline Duyster hebben in het lichte vrouwen dubbelvier veld gestart. Bij de races for lanes op vrijdag waren zij ruimschoots de snelste ploeg en ook in de finale op zondag lieten zij zijn de snelste ploeg te zijn. Met ruim drie seconden voorsprong kwamen zijn als eerste over de finish en wisten zo het goud op te eisen! De dames zijn begeleid door Joëlle Zaal en Anne Marie Schonk.

Middengroep licht starten met Dirk Oostendorp, Max de With, Pieter van den Brink en Thijs van Haaps in de lichte mannen vierzonder. De Hongaren, die ook actief waren op de EK dit jaar, waren in de finale helaas vier seconden sneller. De andere universiteiten, waaronder Oxford, werden wel ruim verslagen, met een zilveren medaille als resultaat!

Eerstejaars dames, met Tinka Offereins (SilVia) als invaller, werd vierde en de mannenacht (combinatie van EJL en EJZ) werd uiteindelijk tiende in een sterk bezet veld.

Eerdere berichtgeving:

Van 14 tot en met 16 juli zullen vier ploegen van Nereus meedoen aan de European Universities Championships in Subotica, Servië.

Het EUC Rowing is het Europees Kampioenschap voor studenten. De kwalificatie voor dit evenement vond plaats op de Westelijke Regatta op 20 en 21 mei. Dit jaar zal het kampioenschap plaatsvinden in Subotica. Namens Nereus zal een lichte development vierzonder (LM 4-), mannenacht (combinatie van EJZ en EJL), de middengroep lichte dames (LW 4x) en een vrouwenacht (EJD met Tinka Offereins (SilVia)) aan de start liggen. De ploegen worden begeleid door Steve Stewart, Joëlle Zaal, Anne Marie Schonk en Diandra van Duijn.

Het lichte mannen vierzonder veld kent zeven deelnemers, het lichte vrouwen dubbelvier veld vier, de mannenacht negen en de vrouwenacht kent vijf deelnemers.

- Artikel NLroei
- Site EUC
- Deelnemers, loting, tijdschema en resultaten

Veld Uitslag Veld Uitslag
LM 4- Dirk Oostendorp Zilver LW 4x Floor van Lieshout Goud
Max de With Judith Verberne
Pieter van den Brink Willemijn Schonck
Thijs van Haaps Eveline Duyster
M 8+ Sven Guijt 10e W 8+ Floor Davids 4e
Joost van Lonkhuyzen Tinka Offereins (SilVia)
Niels Euser Maxime Dassen
Lucas Bollen Lisa Goossens
Gijs Dekkers Marcella Kneppers
Jasper Groen Lisa van Adrichem
Simon Maas Dani Oldenmenger
Willem Kullberg Inte Koopman
Normagh Heaney (st) Liselotte Vink (st)

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »