IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Tweemaal GOUD en eenmaal ZILVER op WK U23!

18 juli 2017 20:25 | Anne Fischer | gewijzigd: 2 september 2017 20:58 | Anne Fischer

Op het WK onder 23 jaar zijn de mannenacht en de vrouwen vierzonder wereldkampioen geworden! Zilver was er voor de lichte vrouwen dubbelvier.

De mannenacht met aan boord drie Nereïden (Lex van den Herik, Jaap Scholten en Michiel Oyen) is afgelopen zondag wereldkampioen geworden. In de voorwedstrijd op donderdag zetten de mannen al een nieuw wereldrecord met een tijd van 05:23,75 waarmee zij zich direct plaatsten voor de A finale. In de finale werd vanaf het begin gedomineerd en na 500m namen de mannen de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan. Met een voorsprong van twee seconden kwamen zij als eerste over de finish, waarmee de titel van vorig jaar is geprolongeerd. De coaches waren net als vorig jaar Diederik Simon en Willen Jan de Widt (Willem III).

Een dag ervoor werd Veronique wereldkampioen in de vrouwen vierzonder. Voorafgaand aan het toernooi werden zij, mede door de winst op Henley en de snelle tijden die zij dit seizoen gevaren hadden, als een van de favorieten bestempeld. De dames roeiden in hun halve finale een nieuw wereldrecord, met een tijd van 06:26,62 waarmee zij als favoriet in de finale lagen. In de finale bleven de Roemenen lange tijd in de buurt maar de vier hield het hoofd koel en pakte de wereldtitel!

Vlak na de race van Veronique was het de beurt aan de zusjes Veldhuis in de lichte dames dubbelvier. In de voorwedstrijd werden zij tweede waarmee zij zich rechtstreeks voor de finale hadden geplaatst. Het verschil met de andere ploegen was echter nog groot. In de finale werd in de eindsprint afgerekend met Duitsland, in de voorwedstrijd nog ruimschoots de snelste, en was een mooie zilveren medaille het resultaat!

Rik en Haye hebben in de vierzonder het hele toernooi constant gevaren en kwamen in de finale tot een vierde plek achter de ongenaakbare Australiërs. Bente en Martine kwamen tot een vijfde plek in de vrouwen dubbelvier en Floris en Freek werden uiteindelijk tweede in de C-finale van de lichte mannen dubbeltwee.
plaatjeplaatjeplaatjeplaatje
Eerdere berichtgeving:

Van 19 tot en met 23 juli zullen 12 Nereïden uitkomen op het WK onder 23 jaar in Plovdiv, Bulgarije.

De twaalf Nereïden zullen uitkomen in zes verschillende nummers op het SB WK.

De mannenacht die vorig jaar op dominante wijze goud won op het WK in Rotterdam is op slechts een plek gewijzigd en zal een van de favorieten zijn voor de wereldtitel. Ook dit jaar wordt de acht gecoacht door Willem Jan de Widt (Willem III) en Diederik Simon. Op de wereldbeker in Luzern werd de acht vijfde, op drie seconden van de Holland Acht. Met 10 tegenstanders zal de voornaamste concurrentie waarschijnlijk komen van Duitsland en Engeland.

Rik Rienks en Haye Dijkstra varen al het hele seizoen vooraan in de vierzonder. Samen met Jacob van de Kerkhof (Triton) en Ralf Rienks (Laga) nemen zij het op tegen 14 andere landen.

Floris Loeffen en Freek Temming mochten op de eerste World Cup in Belgrado al internationale ervaring opdoen, met een tiende plek als resultaat. Met maar liefst 21 tegenstanders is dit een van de grootste velden op het WK. De ploeg staat onder begeleiding van Marien Mortier.

Veronique Meester beleeft tot nu toe een ijzersterk seizoen met de nationale titel in de tweezonder en zilver in de Vrouwenacht op het EK. Samen met Ymkje Clevering (Gyas), Karolien Florijn (die Leythe) en Elsbeth Beeres (Skoll) zal zij starten in de dames vierzonder. De dames voeren op de ARB al een razendsnelle 06:32,12 en zijn één van de favorieten voor goud.

De zusjes Veldhuis zullen samen met Anna Verkuil (Triton) en Iris Hochstenbach (Gyas) starten in de lichte dames dubbelvier. Op de Holland Beker werd een snelle tijd van 06:34,51 op de klokken gezet, wat veelbelovend is voor het toernooi. De ploeg staat onder begeleiding van Jolijn Remmelink.

Bente Paulis en Martine van den Boomgaard zullen samen met Eline Feitsma (Gyas) en Mieke Wilms (Njord) starten in de dames dubbelvier. Het veld kent negen deelnemers en de dames zullen op woensdag hun voorwedstrijd varen.

Artikel NLroei vrouwen vierzonder
Artikel NLroei mannenacht
Races terugkijken
Voorbeschouwing World Rowing
Tijdschema
Startlijsten en uitslagen

Veld Uitslag Veld Uitslag
BM 4- Rik Rienks 4e BW 4- Veronique Meester GOUD
Haye Dijkstra Ymkje Clevering (Gyas)
Jacob van de Kerkhof (Triton) Karolien Florijn (die Leythe)
Ralf Rienks (Laga) Elsbeth Beeres (SkØll)
BLM 2x Floris Loeffen 14e BLW 4x Martine Veldhuis ZILVER
Freek Temming Anna Verkuil (Triton)
Iris Hochstenbach (Gyas)
BM 8+ Bram Schwarz (het Spaarne) GOUD Marike Veldhuis
Lex van den Herik
Simon van Dorp (Willem III) BW 4x Bente Paulis 5e
Maarten Hurkmans (Hemus) Martine van den Boomgaard
Jaap Scholten Eline Feitsma (Gyas)
Michiel Mantel (Willem III) Mieke Wilms (Njord)
Max Ponsen (Willem III)
Michiel Oyen
Bjorn Kwee (st, Njord)

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »