IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

DAMES 4X WERELDKAMPIOEN

23 september 2017 13:03 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 2 oktober 2017 11:02 | Charlotte de Groot

WERELDKAMPIOEN! Olivia van Rooijen roeit in een spannende race naar de overwinning en wordt de eerste vrouwelijke wereldkampioen in een olympisch nummer.

plaatjeplaatje
Zojuist is Olivia van Rooijen wereldkampioen geworden, samen met Nicole Beukers, Sophie Souwer en Inge Janssen maakte de dubbelvier het lange tijd erg spannend. Pas na 1750 meter wisten ze langs de boot van de Polen te komen en er in de laatste paar halen voorbij te varen. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis is een vrouwen ploeg in een Olympisch nummer wereldkampioen!

Helaas kwamen de andere ploegen net tekort om in de prijzen te vallen. De mannen vier-zonder met Govert Viergever en Vincent van der Want kwam een aantal keer dichtbij maar kwamen net tekort, ze kwamen als vierde over de finish net achter de Britten. Het goud was voor de Australiërs, zilver voor de Italianen.
De vrouwen vier-zonder, met Aletta Jorritsma, roeide tot de 1500 meter op de eerste plek, helaas konden ze in de eindsprint niet voorkomen dat de andere ploegen langs ze roeiden, ze kwamen als vijfde over de finish.
Ook bij de mannen dubbelvier was het erg spannend, Freek Robbers en Abe Wiersma samen met Koen Metsemakers en Amos Keijser gingen eveneens goed van start, lagen 1500 meter op de eerste plek, maar kwamen 0,5 seconden tekort voor het erepodium. Bo Wullings en Lex van der Herik werden eerste in de C-finale.

Op de slotdag van het WK stonden de achten op het programma. Na een wat mindere start dan in de herkansing, sprintte de mannenacht met daarin, Robert Lücken, Boaz Meylink, Tone Wieten en Ruben Knap nog bijzonder dicht bij het podium, helaas bleef het bij een vierde plek net achter de Italianen. Duitsland werd wereldkampioen, de Amerikanen wonnen het zilver.
De vrouwenacht met Aletta Jorritsma, Kirsten Wielaard en Veronique Meester konden zich helaas niet mengen in het gevecht om de eerste plaats, ze werden na een spannende race zesde.

M2- M4- M4X M8+ W4X W4- W8+
Lex van den Herik Govert Viergever Freek Robbers Robert Lücken Olivia van Rooijen Aletta Jorritsma Kirsten Wielaard
Bo Wullings Vincent van der Want Abe Wiersma Boaz Meylink Veronique Meester Aletta Jorritsma
Tone Wieten Veronique Meester
Ruben Knab
(Diederik van Engelenburg)

Wedstrijdschema

Ploegen Zondag 24/09 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1/10
M2- 5de --> 4de --> 1ste in Finale C
M4- 3de --> HF 3de --> 4de in Finale A
M4X 2de --> HF 2de --> 4de in Finale A
M8+ 4de --> 1ste --> 4de in Finale A
W4- 4de --> 2de --> 5de in Finale A
W4X 1de --> Finale A WERELDKAMPIOEN
W8+ 3de --> 4de --> 6de in Finale A

Informatie

- Site Worldrowing
- Tijdschema
- Liveblog
- Resultaten

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »