IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Nereus wint International Universities Rowing Regatta

10 oktober 2017 20:40 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 10 oktober 2017 21:58 | Charlotte de Groot

Nereus wint de Kunming Xi’an Lake Qixi park International Universities Rowing Regatta!

Een aantal weken geleden kwam er een onverwachts bericht vanuit China. Last minute wilden de chinezen een toernooi organiseren tussen enkele grote universiteiten. Nereus wordt al jaren uitgenodigd voor het grotere evenement bestaande uit 3 wedstrijden in verschillende steden in de zomer. Deze keer ging het om maar één wedstrijd op 2 oktober in Xi’an. Zo stonden op vrijdag 29 september Jeroen Oortwijn, Tim Van Der Ende, Rik Rienks, Michiel Oyen, Mick Makker, Dirk Uittenbogaard, Haye Dijkstra, Jaap Scholten, Nelson Ritsema en Floris Loeffen op schiphol om de reis naar China te maken.

Na een voorspoedige heenreis via Helsinki kwamen we vroeg in de ochtend aan in ons hotel, het Shangri-La hotel. Na een kennismaking met de lunchclown werd een excursie naar het Terracotta leger gemaakt. Het leger bestaat uit 8000 terracottafiguren die als grafgiften dienen voor de eerste keizer van China. Toen de avond viel werd de buurt van het hotel verkend en stonden we plots op een straatfeest waar los werd gegaan op de nummers van ‘the archeoligists’.
De tweede dag had een vol programma; als eerste werd er een korte training gedraaid op het kunming lake in het Qixi Park. Het park was 3 dagen oud en onze wedstrijd zou het park goede publiciteit opleveren. Na een wedding crash inclusief lullepot van Mick was er in de middag en persconferentie. Jeroen kreeg als manager lastige vragen over de geologische ligging van Nederland of dit onze acht voordeel zou geven. Hierop gaf hij na een complex betoog, een onweerlegbaar antwoord: Om te roeien heb je water nodig, wij hebben veel water.

Na een korte nacht was de wedstrijddag aangebroken. De wake-up call om 6 uur zorgde ervoor dat iedereen op tijd fris en fruitig in de bus zat. In de voorwedstrijd was de acht van Nereus geloot tegen twee Chinese ploegen. Hierdoor was het lastig in te schatten wat onze kansen waren. De misselijkmakende spanning kwam gelukkig tot een einde na de start. Een week eerder was door onze acht reeds geoefend op de 750m tijdens de Amstelbeker en na 800m kwamen wij als eerste over de finish. Hierna waren de mannen gebrand om de finale te winnen tegen Princeton, Otago en Xi’an University. Na een felle start lag de acht van de ASR direct voor en deze voorsprong kon tot het einde vastgehouden worden. Hierna volgde een grootste prijsuitreiking elders in het park met tienduizenden bezoekers, drones, cheerleaders en een overwinningstocht in de verlengde golfcar.

De Chinezen hadden alles goed geregeld; we kregen iedere 3 dubbele whoppers als lunch om vervolgens nog een intercontinentale wedstrijd te varen. Samen met Oxford werd er nipt gewonnen van de USA, China en Nieuw-Zeeland. Het roeien zat er daarmee op. De dagen erna werden nog enkele excursies gedaan en de overwinning werd gevierd. Bij afscheid stond onze tolk Paris bijna met tranen in de ogen. We hebben beloofd terug te komen;

Nereus wint de Kunming Xi’an Lake Qixi park International Universities Rowing Regatta!

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »