IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Winterwedstrijden

16 februari 2018 20:57 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 4 maart 2018 15:45 | Zowi Huinen

Vijfmaal blik tijdens Winterwedstrijden in Delft!

Hoewel het prachtig weer was en de zon volop scheen, was het 's nachts te koud geweest om al in de ochtend van start te gaan. Hierdoor werden de wedstrijden zowel op zaterdag en zondag uitgesteld tot het middag blok en werd er zondag een halve dag een 3k geroeid in plaats van de gebruikelijke 5k.

De spits werd afgebeten door de Eerstejaars lichte mannen, die zich goed herpakt hebben na de NKIR en de snelste tijd roeide op de Schie! Het eerste blik is binnen en daarbij ook de punten voor het klassement. De eerstejaars dames roeiden naar een derde plek en de lichte dames naar een elfde plek. De Eerstejaars zware mannen konden helaas de winst van de NKIR nog niet voortzetten en werden 10de. Martine Veldhuis voer ver op kop in het LDE skiff veld en ging ook met blik naar huis. Daarnaast was de LG4+ met Floris Loeffen, Pieter van den Brink, Daan van der Linden, Thijs van Haaps en stuur Chaheed Chekhchar ook de snelste op zaterdag en gingen zij na een lange dag ook met blik naar huis.

Zondag werd er in de vroege middag over 3k geroeid, Rik Rienks liet zien dat hij net als op de Hel van het Noorden de snelste is in de twee-zonder. Hij won samen met Ralf Rienks (Laga) het HE2- veld. Daarnaast voeren er buiten mededinging twee vrouwen dubbels (Bente Paulis & Minke Holleboom (Euros), Martine Veldhuis & Marike Veldhuis) die veruit beter waren dan de rest, maar bovenal opmerkelijk bijna exact dezelfde tijd roeiden over 3k. In de namiddag lieten Miriam Visser en Kim Janssen zien dat je niet in het Dames Elite veld hoeft te starten om de snelste twee-zonder te zijn, zij wonnen het DG2- in een snellere tijd dan de DE2-.

Na dit mooie weekend kunnen we niet wachten op de komende weekenden die ons nog te wachten staan. Natuurlijk bovenal kijken we uit naar de Heineken Roeivierkamp en hopen we dat we deze resultaten voort kunnen zetten. Ioe Hikemelaya!

Dit jaar wordt op 17 en 18 februari de Winterwedstrijden geroeid. Names Nereus zullen 25 boten meedoen. Voor de eerstejaars is dit de eerste wedstrijd die meetelt voor het klassement en dient deze wedstrijd tevens als opwarmertje voor de Heineken. De middengroepen en ouderejaars roeiers zullen starten in skiffs, tweetjes, viertjes en een acht.

Uitslagen
Website organisatie
Loting

Veld Naam Uitslag
DEj 8+ Marjolein Scholtens 3de
LDEj 4* Babette den Houting 11de
LDE 1x Martine Veldhuis BLIK
LDE 1x Marike Veldhuis 3de
LDG 1x ilse Feenstra 7de
LDG 1x Floor van Lieshout 3de
DB 1x Yumiko Van Diest 5de
LHEj 8+ Nando Schršder BLIK
LHE 1x Freek Temming 3de
HG 1x Haye Dijkstra 6de
HEj 8+ Jan Boon 10de
HG 4+ Quintes Poortvliet -
LHG 4+ Pieter van den Brink BLIK
LHG 4+ Maciek Mika 4de
HG 2x Willem Buist 6de
HE 2- Rik Rienks BLIK
HG 2- Pieter van den Brink 9de
HG 2- Floris Loeffen 2de
HG 2- Arthur Molenaar 16de
DE 2x Martine Veldhuis Buiten medediging
DE 2x Bente Paulis Buiten medediging
LDG 2x Eva van Hilten 4de
DG 2- Miriam Visser BLIK
DG 2- Anne-Eva Petersen 2de
HE 8+ Jeroen Walchenbach 3de
DB 8+ Marjolein Scholtens 3de
HB 4+ Quintes Poortvliet -

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »