IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

WorldCup I Belgrado

5 juni 2018 21:14 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 6 juni 2018 16:48 | Zowi Huinen

Zeven goud, twee zilver en één bronzen medaille op World Cup in Belgrado!

Het was een prachtig weekend in Belgrado tijdens de eerste Wereld Beker. Niet veel vaker is er zo veel eremetaal mee naar Nederland gegaan, maar liefst 17 Nereus atleten waren uitgezonden, acht daarvan wonnen een medaille. Veronique Meester en Aletta Jorritsma roeiden een dubbel toernooi in de 4- en de 8+, in de 4- moesten ze alleen hun meerdere erkennen aan de tweede 4- van Nederland. De acht, gestuurd door Dieuwke Fetter, kwam anderhalf uur na de A-finale van de vier-zonders als eerste over de finish.

Ilse Paulis roeiden in een stijgende lijn naar de A-finale en wist als eerste over de finish te komen en het goud binnen te slepen in de lichte dames dubbel twee. Ook Olivia van Rooijen roeiden naar het goud, dit deed ze in een overtuigende race, door van begin tot eind vooraan te varen.

Bij de mannen waren er meerdere vier-zonders met Nereïden, Ruben Knab wist het beste voor de dag te komen, hij won overtuigend de gouden medaille. Niet ver daarachter volgden Robert Lucken en Tone Wieten, zij wonnen een zilveren plak. Vincent van der Want en Govert Viergever werden 2de in de B-finale. Lex van de Herik, Bo Wullings en Nelson Ritsema werden 1ste in de C-finale. Daarnaast werd er door Freek Robbers en Abe Wiersma naar een 5de plek geroeid in de dubbelvier. Dirk Uittenbogaard viel net naast de medailles, hij eindigde op de vierde plek in de dubbeltwee. In hetzelfde veld werd Michiel Oyen 2de in de C-finale.

Uitslagen
Dutch dominance first world cup

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »