IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

NSRF

11 juli 2018 11:36 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 11 juli 2018 11:36 | Charlotte de Groot

NSRF dit jaar op WAB, Eerstejaars Zwaar wint klassement!

Dit jaar werd voor het eerst de NSRF op de Willem Alexander Baan in Zevenhuizen georganiseerd. Mede daardoor lagen er relatief weinig ploegen aan de start.

Op zaterdag werd de laatste wedstrijd gevaren voor het Eerstejaars klassement. Door wijzigen in het de bepalingen werd er nu voor dubbele punten gevaren waardoor het tot het laatste moment nog spannend is.

De Eerstejaars Dames konden helaas niet meer meedoen voor winst in het klassement, maar werden in een goede race helaas net tweede achter Gyas, die er met de winst vandoor ging. In het klassement werden ze op totaal punten gedeeld tweede met Aegir maar door wegstrepen van slechtste wedstrijd bleef Aegir net voor ze en moesten de dames genoegen nemen met een derde plek.

De Eerstejaars Lichte Dames wisten het gehele seizoen niet vooraan te varen in het klassement. Ze kwamen op de NSRF niet verder dan de voorwedstrijd en worden negende in het eindklassement. Tijdens de ARB is het de ploeg wel gelukt om beginnelingen af te worden door het LDB4* te winnen!

De Eerstejaars Lichte Mannen begonnen het seizoen goed door de winterwedstrijden te winnen, daarna konden ze helaas niet mee met het niveau van de andere ploegen. Tijdens de NSRF brak de rigger halverwege de race af waardoor ze achteraan het veld eindigden en niet mee konden doen in de finale. Ze werden 7de in het klassement. Gyas won bijna alle wedstrijden en won het klassement.

De Eerstejaars Zware Mannen stonden na de ARB op een bijna onverslaanbare eerste plek in het klassement. Tijdens de NSRF konden ze helaas net niet winnen, Skoll drukte het puntje er net voor op de finish. Wel werden de mannen na een mooi seizoen eerste in het eindklassement en wonnen ze het van Lier sprint klassement!! Aankomende week zal deze ploeg van start gaan tijdens het EUG in Coimbra, Portugal. Ze zullen hier tegen studenten vanuit heel Europa de strijd aan gaan voor de winst, in een volgend bericht op de site hier meer over.

Naast de eerstejaars velden was er nog winst voor Bente Paulis in de DE2X in combi met Mieke Wilms van Njord.

Resultaten

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »