IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Brons voor Ilse Paulis en Olivia van Rooijen

8 september 2018 17:50 | Judith de Wilde | gewijzigd: 19 september 2018 11:01 | Judith de Wilde

Vanochtend heeft zowel Ilse Paulis (LW2x) als Olivia van Rooijen (W4x) een bronzen medaille bemachtigd op het WK in Plovdiv!

De eerste 1000m lagen Paulis en ploeggenoot Keijser op een vierde plek, maar door een eindsprint wisten zij de Zwitsers een podiumplaats te onthouden. De Amerikanen bleken een fractie van een seconde sneller te zijn en gingen er met het zilver vandoor.

Van Rooijen lag met haar ploeggenoten Nicole Beukers, Karolien Florijn en Sophie Souwer de gehele race steady op een derde plek. Enkele honderden van een seconde kwamen zij tekort voor het zilver.

Tone Wieten en Bram Schwarz (M4-) grepen net achter een podiumplaats en zijn als vierde geëindigd. Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard (M4x) gingen aanvankelijk sterk van start, maar moesten het in de laatste 500m toch uit handen geven. De dubbelvier is geëindigd op een vijfde plaats.

Op zondag wist de damesacht met Kirsten Wielaard en Aletta Jorritsma een goede race te varen en bereikten helaas net geen podiumplek, uiteindelijk zijn ze vierde geworden. Ook de mannenacht heeft het toernooi afgesloten op zondag. Freek Robbers, Ruben Knab, Vincent van der Want, Lex van den Herik en Diederik van Engelenburg kwamen als eerste over de finish in de B-finale.

Vrijdag wist Martine Veldhuis (LW1x) in de B-finale er met de winst vandoor te gaan. Als debutant op het WK heeft zij hierdoor uiteindelijk een knappe zevende plaats bemachtigd.

Ioe Hikemelaya!

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »