IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Hel van het Noorden

26 november 2018 12:42 | Judith de Wilde | gewijzigd: 26 november 2018 12:42 | Judith de Wilde

Afgelopen zondag is in het verre Groningen de Hel van het Noorden verroeid. Hoewel de naam weinig tot de verbeelding overlaat, was er wel degelijk succes op de Hel.

Het ochtendblok trapte af met de Heren 2-. Haye Dijkstra, met Laga partner Louis Stolper, wist de overwinning binnen te halen met ruime voorsprong. De nummer 2 in het veld had 19 seconden langer nodig om de finish te bereiken.

In het ochtendblok kwamen ook de Lichte Dames SB skiff en Dames skiff voorbij. In eerstgenoemde veld participeerden Martine Veldhuis, Marike Veldhuis, Ilse Feenstra en Babette den Houting. Ook Yumiko van Diest deed mee; zij wist een zeer goede tijd neer te zetten en eindigde als vierde. In het D1x veld lagen Nereïden Karien Robbers en Olivia van Rooijen aan de start. Zij eindigden op een respectievelijke 4e en 5e plaats.

’s Middags was het de beurt aan de dames in de 2-. Senioren A en senioren B startten in hetzelfde veld. Nadat de uitslag lange tijd onbekend bleef, door een storing in het tijdmetingssysteem, kwam Hijleke Nauta als winnaar uit de bus. Samen met 2- partner Mieke Wilms wist Nauta als SB’er de zesde tijd overall te bemachtigen en daardoor het SB veld te winnen met 0,7 seconde. In het Senioren A veld eindigde Miriam Visser met haar partner Tinka Offereins van Okeanos als tweede. Nereïden Kirsten Wielaard finishte overall als vierde, Veronique Meester als 8e en Kim Janssen op de 12e plek.

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »