IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Heineken Roeivierkamp

8 maart 2019 14:34 | Judith de Wilde | gewijzigd: 11 maart 2019 12:08 | Judith de Wilde

Een uitermate storm- en regenachtig weekend reduceerde de Heineken Roeivierkamp tot een Drie-, Twee-, en voor sommigen zelfs Eenkamp. In totaal heeft Nereus 6 velden gewonnen.

Zo hebben de dames alleen op zondag kunnen starten, en is de winnaar daar degene die het snelst de afstand van 2500 m & 250 m aflegde.

In de 1e divisie was het spannend tussen de acht van slagvrouw Meester- Nereus 1 en slagvrouw Visser – Nereus 2. Na de eerste afstand stond Nereus 2 drie seconden voor op de favoriet. Dit lieten de professionals niet over hun kant gaan en leverden een vurige 250m af. Daar hadden zij 45,9 seconden voor nodig. Nereus 2 had even het goud in handen, maar moest het daarna afstaan door op de sprint een seconden langzamer te zijn. Eindresultaat in de 1e divisie: Nereus 1 eerste, Nereus 2 tweede.

Door naar de 2e divisie. Daar deed de Nereus combi acht goede zaken door 2 steady afstanden te racen, die allebei goed waren voor een tweede plek. Rivaal Willem III/Okeanos was hen echter op beide afstanden te snel af, en ging er met de overwinning vandoor.

In de 1e divisie 4* werd eveneens verdienstelijk geroeid. In het zware veld wist Yumiko van Diest in lichtgewicht Willem III combinatie een zeer nette vierde plek te bemachtigen. Lichtgewichtgenoten Babette den Houting en Ilse Feenstra eindigden ook op de vierde plaats. Zij startten in Okeanos combinatie in de lichte 2e divisie 4*.

Een onderdeel waar een ieder naar uit keek: de eerstejaarsvelden. EJD is na een behouden WinterWedstrijden wakker geschud en ging vol voor goud. Dit heeft geresulteerd in een soevereine eerste plaats. Bij EJLD werd het veld opnieuw aangeveegd door Okeanos. Nereus moest het doen met een zesde plaats.

Bij de heren werden drie afstanden verroeid: de 750 m op zaterdag en zondags de 2500m & 250m.

Bij EJZ was er wederom van een dreigend Laga sprake, maar de Nereïden hielden Delft keurig op gepaste afstand: alle drie de afstanden zijn gewonnen, waarvan 1 met een Nereus record (750 m: 2.10.1). De jongens roeien hiermee het record van coach Stijn Karst uit de boeken. De blauwe boot eindigde net als met de WinterWedstrijden op de 10e plaats. Het weekend van EJL begon rooskleurig door eveneens naar een Nereus record te sprinten op de 750 m (2.12.0), en het aan te scherpen met bijna anderhalve seconde. Ook na de tweede afstand geen vuiltje aan de lucht, zoals we van de mannen gewend zijn. Totdat in de 250m het noodlot toesloeg en schoof een roeier van het bankje. Door een 14e sprinttijd werd de ploeg alsnog uiteindelijk derde.

In de 2e divisie hebben 51 achten het gehele weekend achter Nereus 1 met slagman van den Herik aangehobbeld. Vanaf moment 1 was duidelijk dat deze acht zich niet wilden meten met het eigen veld, maar met de eerste divisie. Dat is gelukt: een tweede tijd overall, achter De Oude Acht. Met meer dan 2 seconden verbeterde de acht het Nereus record op de 750 m (2.02.3). De Nereus/Leythe combinatie deed ook goede zaken en roeide soepeltjes naar de 6e plaats.

In de eerste divisie is zowel door de Oude Acht als door de lichte acht gewonnen. Laatstgenoemde vond geen tegenstand in de enige andere boot die meedeed in het veld. De Oude Acht heeft ook geen nachtmerries kunnen krijgen van de tegenstand van Skoll. Het vuur werd hen vooral aan de schenen gelegd door de snelle 2e divisie acht.Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »