IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Head of the River

18 maart 2019 11:09 | Judith de Wilde | gewijzigd: 18 maart 2019 11:09 | Judith de Wilde

Zaterdag is door de dames helaas niet geroeid wegens wind. Zondag is verdienstelijk geroeid door de heren.

Zondag was een verassend mooie dag, met toch nog wel een windstootje hier en daar. Daar trokken de Nereus mannen zich echter niets van aan. Zowel eerstejaars licht, eerstejaars zwaar als middengroep zwaar heeft gewonnen. Ook deed de Holland 8 mee, met aan boord een vijftal Nereïden. Onnodig om te vermelden dat ook zij er met de overwinning vandoor zijn gegaan.

Eerstejaars licht heeft de frustratie van afgelopen week op de Heineken knap om weten te zetten in daverend succes: maar liefst 32,4 seconden waren zij sneller dan de nummer 2 in het veld. De strakke stuurlijnen van stuurman Juan hebben daar zeker aan bijgedragen.

Eerstejaars zwaar wist te winnen met een juist zo klein mogelijke marge: 0,8 seconden. Op een race van 8 kilometer is dat haast verwaarloosbaar te noemen. De mannen hadden niet hun dag, maar wisten zichzelf door te pushen tot de overwinning binnen was. De tweede EJZ boot had juist wél een goede dag, zij roeiden zeer soepel door de windstoten heen en eindigden op de 8e plek in het klassementsveld.

Van de middengroep startten 2 boten; de snelle-Heineken/Van-den-Herik acht, en een acht waarbij licht en zwaar gemengd was. Eerstgenoemde won met gemak de 2e divisie, maar legde het met 42 seconden af tegen de Skoll boot uit de 1e divisie, waar tijdens de Heineken nog van gewonnen is. De licht/zwaar combi roeide zich met slechts 1 gezamenlijke training achter de kiezen naar een verdienstelijke 8e plaats.

De Holland Acht liet zien wat we waard waren met aan boord stuurman Diederik van Engelenburg, Bram Schwarz, Robert Lücken, Ruben Knab en Vincent van der Want.

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »