IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Thetissprint & ARB

30 mei 2019 12:36 | Judith de Wilde | gewijzigd: 4 juni 2019 13:53 | Judith de Wilde

Een zeer warm ARB weekend op eigen Bosbaan resulteerden in 9 overwinningen voor Nereus. Tevens won EJD de Thetissprint!

De Thetissprint verliep soepel. Ook het Mix8+ veld is gewonnen door Nereus. Dit had echter ook niet anders gekund gezien de enige 2 inschrijvingen Nereus ploegen betrof. De Dames Vier en Oude Vier (om en nabij) besloten de handen in elkaar te slaan en sprintte als kanonnen naar de finish.

Het eerste blik van het weekend viel in handen van de EJZ4+, met aan boord Thomas Vollebergh, die langere tijd afwezig is geweest wegens een gebroken duim. Zijn eerste 2k wedstrijdweekend was meteen een succesvolle: ook op zondag blikte de ploeg. De EJZ 8+ was grote rivaal Laga opnieuw de baas en ging er opnieuw met klassementswinst vandoor met een zeer rappe tijd van 5.49,737. Hoewel dit rap is, is het nog steeds geen Nereus record. EJZ weet wat ze te doen staat op de Damen! EJL blikte als vanouds, en heeft het klassement onofficieel binnen, waarvoor hulde! Bij de eerstejaars dames was er minder succes. EJD werd 2e en EJLD 4e.

De Dames Vier, met daarin Visser, Nauta, Janssen en Offereins(Okeanos), wist met ruime marge het Elite 4- veld te winnen. Bente Paulis wist in combinatie het Elite 2x veld te winnen, een kunstje dat ze op zondag in haar SB 4x wist te herhalen! Ook het heren elite 4- veld werd door Nereus geclaimd, in de vorm van Makker, Wullings en Dijkstra, in combinatie met Stolper (Laga).

De zondag begon voor de meeste ploegen met het varen van een time-trial, omdat de organisatie dacht dat dit tijd zou besparen. De Henley acht belandde in een spannend kat-en-muis-spel met de U23 acht, die vlak achter hen startte. Het tijdsverschil kwam uiteindelijk neer op een seconde, in het voordeel van de tegenstander. In de finale was het gat echter iets groter en finishte de Henley acht bijna 5 seconden achter de SB ploeg. Winst was er wel voor de Henley 4+. Na een aantal wijzigingen in de ploeg werd er dit weekend een behoorlijke stap in de juiste richting genomen. De lichte Nereus/Skoll combinatie acht eindigde, net zoals de vloek voorspelt, op een tweede plaats.

De SB acht van de dames, met daarin Petersen, Klok en Goossens kwam aan het eind van het weekend voor een zure tegenvaller te staan. Door te laat aan de start te verschijnen en het niet juist opvaren werd de ploeg helaas gediskwalificeerd. De middengroep dames Nereus 8+ werd uiteindelijk in die finale 3e. Yumiko van Diest eindigde op zondag met haar combinatie 4x in het elite veld op een derde plaats.

Reacties (2)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

nieuwsarchief »

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »