IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

EK Luzern

30 mei 2019 14:32 | Judith de Wilde | gewijzigd: 4 juni 2019 12:10 | Judith de Wilde

Goud voor Tone Wieten, Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard (M4x) en Veronique Meester (W4-)!

Tijdens een warm EK is er verschillend gepresteerd door de Nederlandse (Nereïden) ploegen.

Wie de wind letterlijk en figuurlijk mee hadden zijn Tone Wieten, Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard. Hun race in de mannen 4x, met Koen Metsemakers, was fenomenaal. ‘De 2000 meter lange beproeving leverde een exhibitie op die door kennis nooit meer vergeten zal worden’, en ‘Over vele jaren zal er nog steeds over deze race gesproken worden’; quotes die de race omschrijven. De mannen wisten het zwaar bezette veld naar huis te roeien, en te winnen met een marge die uitzonderlijk is op topniveau; maar liefst 5 seconden later finishte boot nummer 2. Tevens zette de mannen een nieuw Europees record in de halve finale met een tijd van 05.41.18.

Wie ook vol gas op de linkerbaan te vinden was is onze slagvrouw Veronique Meester. Na onlangs op Wereldbeker 1 een nieuw Europees record te hebben gevaren, scherpte de 4- dit record tijdens het EK nog een beetje aan. Resultaat: 6.24.84! Met een blinkend gouden medaille en Europese titel op zak gaan de dames in de 4- nog een mooi seizoen tegemoet.

Zilver was er voor Olivia van Rooijen in de 4x. Door afwezigheid van Nicole Beukers slaat Van Rooijen de boot nu voor, en met succes! De 2- met Aletta Jorritsma, die ook in de 8 startte, eindigde op een vierde plek met beide boten. De lichte dames 2x met Paulis & Veldhuis hadden niet hun moment en belandde onverwachts in de B finale.

De mannen 8 is met een bronzen medaille naar huis gevlogen, en een nieuw Europees record: 8 5.22.95. Het was niet het resultaat waar ze voor gingen. Helaas gaf de Redbull net niet genoeg vleugels om de Duitsers en Britten voor te blijven. De 4- met Ritsema en Oyen beleefde eveneens geen goed toernooi; door ziekte bij Oyen eindigde de ploeg op de laatste plek in de B finale.

M4x Abe Wiersma GOUD! LW2x Ilse Paulis B finale 1e plek
Tone Wieten Martine Veldhuis
Dirk Uittenbogaard
W2- Aletta Jorritsma 4e plek
M4- Michiel Oyen B finale 6e plek W4x Olivia van Rooijen ZILVER
Nelson Ritsema
W4- Veronique Meester GOUD!
W8+ Aletta Jorritsma 4e plek
M8+ Robert Lücken BRONS Karien Robbers
Bram Schwarz
Ruben Knab
Vincent van der Want

Reacties (0)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

nieuwsarchief »

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »