IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Succesvolle Damen NK Groot

18 juni 2019 14:02 | Judith de Wilde | gewijzigd: 18 juni 2019 14:10 | Judith de Wilde

Maar liefst 13 overwinningen voor Nereus op de Damen NK Groot. Zes daarvan zijn nationale titels.

Alle gewonnen landstitels zijn in KNRB combinatie gevaren. Opvallend genoeg zat er bij de dames bij alle KNRB ploegen een Nereïde op slag.

Dit weekend werden de landstitels in grote nummers uitgedeeld. In de prijzen zijn gevallen; Veronique Meester (DE4-), Kirsten Wielaard, Aletta Jorritsma, Dieuwke Fetter (DE8+), Olivia van Rooijen (DE4x), Ilse Paulis en Martine Veldhuis (LDE4x). Bij de mannen vielen Rik Rienks en Freek Robbers in de prijzen in de HE4-. Vlak daarachter finishte de HE4- met slagman Makker.

Op de zaterdag wisten daarnaast Thomas Start en Nathan Frenkel (LHG2-) met ruime voorsprong als eerste de finish te bereiken. Ook Jessy Vermeer, die net terug is op Nederlandse bodem, trok haar Nereus pakje aan en haastte zich naar de finish (DE2-). Bente Paulis (DE4x) roeide in haar U23 4x naar een eerste plaats, drie seconden voor een andere Nereus combinatie 4x met daarin Martine van den Boomgaard.

Op zondag presteerde de Henley 4+ met slagman Euser goed, zij zette een snelle tijd neer en gingen er met het blik vandoor. Ook Nando Schröder had een goede dag; hij werd samen met zijn combinatie partner 1e in het LHB2x veld! De Henley acht had een goede voorwedstrijd en noteerde een zeer rappe tijd van 5.32.87. In de finale moesten zij het helaas opnieuw afleggen tegen de U23 acht. De middengroep lichte mannen deed goede zaken met combinatiepartner Skoll. Zij bleken de snelste LHE8+ van de dag en namen het blik mee naar Amsterdam

De Dames U23 acht met slagvrouw Petersen deed goede zaken en werd 2e achter de bondsacht. Zij finishte praktisch tegelijkertijd met de instap combinatie acht met slagvrouw Visser, waarvan een deel aankomend weekend Wereldbeker 2 gaat starten.

De eerstejaars presteerden dit weekend middelmatig; alleen Eerstejaars zwaar blikte dit weekend, zowel in de 8+ als de 4+. Eerstejaars Licht werd 4e, Eerstejaars Dames werd 7e en Eerstejaars Lichte Dames werd 5e.


Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »