IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

World Cup III Rotterdam

12 juli 2019 12:24 | Judith de Wilde | gewijzigd: 15 juli 2019 14:55 | Judith de Wilde

Zilver voor Ilse Paulis, en brons voor heren in de 4x.

De deelnemende Nereïden zijn verdeeld over een tiental ploegen. Zo valt er een onderscheid te maken tussen de ‘oude vertrouwde’ ploegen, en een aantal nieuwe formaties.

Zo is er de welbekende 4x met Tone Wieten, Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard, de 4- met Veronique Meester op slag, de 4x met Olivia van Rooijen op slag, de lichte 2x slagvrouw met Olympisch kampioene Ilse Paulis, Martine Veldhuis in de lichte skiff, en de dames 8+ met Kirsten Wielaard, Aletta Jorritsma en stuurvrouw Dieuwke Fetter.

Nieuw voor sommige kijkers is de opstelling van de Holland 8+, waar Nereïden Robert Lücken, Bram Schwarz en Ruben Knab nog steeds in te vinden zijn na de komst van de ‘Amerikanen’. Vincent van der Want, voorheen ook in de 8+ te vinden, start de World Cup in de 4-. Daar zou het zomaar eens tot een onderonsje kunnen komen, gezien de tweede Nederlandse 4- met daar op slag te vinden Nelson Ritsema, en op boeg Freek ‘Frits’ Robbers. Ook nieuw is de lichte dames 4x met daarin Marike Veldhuis en Yumiko van Diest. Zij zullen het dit weekend moeten opnemen tegen grootmachten Duitsland en Japan.

Kortom, spektakel genoeg!
De Nereïden zijn goed te volgen via de livetracker van WorldRowing.

Ioe hikemelaya!
Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »