IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Goud voor SB dames acht!

23 juli 2019 14:24 | Judith de Wilde | gewijzigd: 8 augustus 2019 14:03 | Judith de Wilde

Van 24 tot 28 juli vond het WK onder 23 plaats in het Amerikaanse Sarasota. De damesacht ging er met het goud vandoor!

Een zestal Nereïden is afgereisd naar de U.S.A voor het WK onder de 23 jaar. Het SB WK wordt op dezelfde baan verroeid als het WK voor de senioren een aantal jaren geleden. Ook damescoach Boudewijn van Opstal is met de dames meegereisd ter begeleiding.

Een fantastische prestatie van de meiden uit de acht tijdens het WK onder 23 in Sarasota, Florida. Met ruim 4,5 seconden voorsprong ging de acht, met daarin Nereïden Anne Eva Petersen (slag), Iris Klok (6) en Lisa Goossens (boeg) er met het goud vandoor! Waarvoor hulde! De ploeg is gecoacht door Nereus hoofdcoach dames Boudewijn van Opstal. Eerder won de acht ook al de test race in Florida, weliswaar met iets een minder grote marge.

De dames SB acht heeft zich al eerder dit seizoen op Nederlandse wateren sterk getoond, door dichtbij de dames Holland acht te blijven. Lisa en Anne Eva wonnen vorig jaar al zilver in de dames acht in Poznan. Iris heeft al ervaring opgedaan op de Jeugd Olympisch Spelen vorig jaar in Buenos Aires. De 8 werd tevens genoemd bij de 'Who to watch' voor deze kampioenschappen.

Minder voorspoed was er helaas bij de dames 4x met slagvrouw Bente Paulis. De ploeg, die al het gehele seizoen en toernooi zeer sterk presteerde, moest in de finale haar voorsprong uit handen geven wegens het onwel worden van een roeister. Het lot sloeg toe in het laatste deel van de finale race, toen de ploeg reeds de hele race op koppositie had gevaren. Uiteraard een grote klap voor iedereen.

In de dames 2- met Jessy Vermeer, die eerder de week een knappe prestatie neerzette door in sterk veld de A finale te behalen, werd uiteindelijk een vijfde plaats behaald. Het duo is gecoacht door oud-Nereus coach Steve Stewart. Ook Jessy was vorig jaar op de Jeugd Olympisch Spelen vorig jaar in Buenos Aires te vinden, samen met Iris zat zij toen in de 2-.

Jaap de Jong, afgelopen jaar actief geweest in het Amerikaanse roeien, bezocht zijn tijdelijk thuisland deze zomer opnieuw om deel te nemen aan het SB WK. Samen met Laga partner Ralf Rienks startte Jaap in de 2x. De jongens eindigden op een vijfde plaats.

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »