IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Drie maal blik op NK Indoorroeien

7 december 2010 19:18 | Tim Bouwmeester | gewijzigd: 16 januari 2011 14:34 | Tim Bouwmeester

Zaterdag wonnen Jenny van Dobben de Bruijn, Eerstejaars Licht en Eerstejaars Dames hun veld op het NK Indoorroeien. Jenny werd daarmee voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen

Eerstejaars Licht wist tevens het record uit 1999 met meer dan een seconde aan te scherpen tot een tijd van 6:49.9. Jenny van Dobben de Bruijn liet zien in goede vorm uit Philadelphia te zijn teruggekomen. Daar heeft zij onder leiding van Michiel Bartman hard getraind. Dat betaalde zich, ondanks een jetlag, meteen uit in haar derde achtereenvolgende titel op het NK Indoorroeien.

Ruben Knab deed als regerend Nederlands kampioen SB een gooi naar de nationale SA-titel. Lang kon hij meekomen met zijn Leidse rivaal, maar moest in de eindsprint zijn meerdere in hem erkennen. Met zijn tweede plaats en een tijd van 5:52.9 scherpte Knab wel zijn eigen Nereus SB-record aan.

Vlak voordat het eerstejaars roeigeweld losbarstte, was er op het NKIR wederom plek voor een primeur: de Holland Acht aan elkaar gekoppeld op slides in een 500 meter sprintrace. Voor de heren zelf was het ook de eerste keer, maar zij kweten zich kundig van hun taak. Hoewel zij opereerden als één acht, ging de strijd op het grote videoscherm tussen de boegen en de slagen.

Met een deelnemersaantal van 1250 roeiers was de editie van 2010 één van de grootste NK's in de geschiedenis van het evenement.

Wedstrijdinformatie

- Website organisatie
- Inschrijvingen
- Uitslagen

Berichtgeving

- Bericht KNRB | NLroei
- Artikel Trouw (.pdf) | Volkskrant
- Videoreportage NOS Studio Sport
- Foto's NLroei

Reacties (4)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »