IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

wedstrijdroeien

Materiaal regels

  • Er wordt alleen in en met toegewezen materiaal geroeid. De materiaalcommissaris wijst materiaal toe. Aanvragen worden dan ook gedaan bij de materiaalcommissaris
  • Het tillen van skiffs gebeurt altijd met zijn tweeën. Veel schade aan skiffs ten gevolge van verkeerd tillen wordt daarmee voorkomen.
  • Ongestuurd roeien gebeurt nooit zonder begeleiding (zie ook skiffen op Nereus). Zeker in de winter raak je snel onderkoeld. Bovendien zijn er veel vrachtschepen op de Amstel, die jou niet goed zien. Houd dan ook altijd stuurboordwal. Als er geen coach kan zijn, zorg dan voor vervanging.
  • Houd je boot goed schoon. Na elke training wordt de boot afgespoeld en gelapt. De boten worden voor elke wedstrijd schoongemaakt. Ook in het geval van tussentijdse smerigheid moet de boot schoongemaakt. De hele ploeg is verantwoordelijk voor het schoon houden van de boot.
  • De boten dienen goed te worden onderhouden. Te allen tijde moeten er beschermdopjes op de riggermoertjes zitten om schade aan de boten te voorkomen. De bladen dienen er netjes en representatief uit te zien. Bij slijtplekken of afbladderende verf moeten zij opnieuw geverfd worden (zie stappenplan bladen verven).
  • Het krachthonk wordt na trainingen altijd opgeruimd (gewichten weer terug op de daarvoor bestemde plaatsen, matjes terughangen, apparaten schoonmaken enz.)
  • De ergometers worden na elke training schoongemaakt. De slide moet worden schoongemaakt worden (zwarte meuk er af), het zweet dat op de grond ligt wordt opgedweild, en flesjes water en andere rommel wordt meegenomen of weggegooid.
  • Om de week wordt het krachthonk schoon gemaakt door de wedstrijdsecties (zie schoonmaakrooster). Op vrijdag om 15:00 worden dan vijf personen van de betreffende sectie verwacht. Als er niemand of minder dan vijf mensen op komen dagen wordt de sectie geschrapt uit het kracht- en ergoschema en kan iedereen op die tijd weer vrijelijk gebruik maken van de ergometers of krachthonk.
  • Bij transport dienen er altijd genoeg mensen van de ploeg aanwezig te zijn om de boot op of af te laden. Minimaal de helft van een ploeg moet er zijn. Als er niemand is voor het opladen, gaat de boot niet op transport. Als er niemand aanwezig is voor het afladen zullen er ook maatregelen volgen

In het geval dat de regels niet worden nageleefd dient verantwoording bij het bestuur of de materiaalcommissaris worden afgelegd. Bovendien kan het gebruik van het betreffende materiaal worden ontzegd of kunnen boetes worden verbeurd.

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »