IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

wedstrijdroeien

Dames 1ste divisie winnen op H4K

30 maart 2009 12:43 | Koen Backer van Ommeren | gewijzigd: 5 oktober 2009 15:12 | Koen Backer van Ommeren

Op welhaast karakteristieke wijze trok de 1ste divisie damesacht (Dekker) van Nereus de winst naar zich toe. Een verschil van 16 seconden werd op de slotafstand omgezet in een voorsprong van 3 seconden

Naar Heineken Roeivierkamp maatstaven waren de weersomstandigheden tropisch te noemen. Opvallend is het grote aantal combinatieploegen dat na 4 afstanden de klassementen aanvoerden. Bij de eerstejaars achten was het de Nereus/Orca-combi (van Uum, Sonneveld) die won bij de dames, bij de zware mannen was het Njord/Laga.

De ASR Nereus was de enige Nederlandse vereniging die een oude acht op het water bracht, de rest was aangewezen op combineren. Voor de heren van Triton en Okeanos ging dat heel aardig: zij wonnen de Heineken Roeivierkamp. De bordeauxrode oude acht kwam niet verder dan een vijfde plaats. In de heren 2de divisie was de afgetekende overwinning voor de Nereus/Drietand/Willem III-combinatie (Viergever, van Velsen, Rijssenbeek, van Schie, Griffioen, van Dijk, Schaink).

Blik was er ook voor de lichte heren (Mika, Havenaar, Wagenaar, van Doorn, van Ewijk, Besamusca, van Batenburg) in de 3de divisie, die combineerden met de KNSRB-genoten uit Groningen.

Dat de Heineken Roeivierkamp een evenement is dat op menig roeier een aanzuigende werking heeft, bleek maar weer uit het forse aantal oud-Nereïden dat over de Amstel ging. Uitkomend voor veelal Amsterdamse burgerroeiverenigingen deden een aantal zeer goede zaken. Zo ging een volledige Nereus herenacht onder de vlag van RIC met de winst aan de haal in het clubachtenveld.

Meer op internet

Reacties (0)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »