IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

WinterWedstrijden

17 februari 2019 20:36 | Judith de Wilde | gewijzigd: 17 februari 2019 20:36 | Judith de Wilde

De eerstejaarsploegen zijn van start, ook de middengroep liet van zich horen. Kijk hier voor een overzicht van het weekend.

Zaterdag trapte EJD af met een zesde plek en de EJLD met een zevende. Snelheidsduivel Yumiko van Diest wist in de skiff voor de eerste overwinning te zorgen; ze won met een ruime marge van 15 seconden het LDG1x veld.

Vervolgens was het de beurt aan de eerstejaars mannen. Na een behouden start wakkerde het vuur in de mannen van EJL steeds meer aan, tot het moment dat zij met ontstoken razernij de finish bereikten. Met fantastisch resultaat; met een tijd van 16.48 veroverde de ploeg de eerste plek! Opnieuw bleek de strijd om de winst bij de eerstejaars zware achten een bloedstollende race. Nereus 1, die ditmaal zonder hun Benedikt Lahninger moest, maar als invaller Tomt ter Weele hadden, kwamen precies 1.3 seconde te kort om te winnen. Winst ging naar rivaal Laga. De andere EJZ ploeg, met slagman Slijkerman, eindigde op de 10e plaats. Het belooft een mooi seizoen te worden!

Tevens lieten lichte mannen Overzier, Frenkel, Start, Buist en stuurman Fijen van zich horen. Door een zeer sterke race neer te zetten roeide de 4+ naar een tweede plek in het zware gevorderde veld.

Zondag was het de beurt aan opnieuw de lichte dames. EJLD startte het LB4+ veld. De ploeg leek beter in vorm en leverde een zeer sterke race af. Vervolgens meldde Ilse Feenstra en Babette den Houting zich aan de start. De dames leken te roeien als een Sevilliaans zonnetje. Onderweg haalde de 2x twee boten in en eindigde op de tweede plaats, met veertien seconden voorsprong op de nummer 3.

Als laatst startte in zowel de 2- als de 4+ een aantal bondsroeiers. Daarmee werd het niveau van het H2- veld behoorlijk omhoog gestuwd. Rik Rienks eindigde samen met Ralf Rienks (Laga) op de derde plaats, gevolgd door Nelson Ritsema en Michiel Oyen met een vijfde plaats. Haye Dijkstra werd met Louis Stolper (Laga) achtste.

In de 4+ was er winst voor Freek Robbers, Lex van den Herik en Michiel Oyen. Stuurvrouw Romy Ho liet zich van haar beste kans zien en veroverde op deze manier haar eerste blik! Tweede werd de 4+ met daarin Nereïden Rik Rienks en Max Ponsen.

Ioe Hikemelaya!

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »