IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

wedstrijdroeien

Drie maal Nederlands Kampioen op NKIR

6 december 2009 19:47 | Koen Backer van Ommeren | gewijzigd: 16 februari 2010 21:15 | Tim Bouwmeester

Het NKIR leverde Nereus drie Nationaal Kampioenen op (DSA, LDSB en SB) en twee ergometerrecords werden gebroken (N en SB). In totaal was er zesmaal blik. De foto's staan online

Het lustrerende Nederlands Kampioenschap Indoorroeien heeft Nereus drie nationale titels opgeleverd: Van Dobben de Bruin (DSA), Van Wees (LDSB) en Knab (SB). Daarnaast werden twee records uit de boeken geroeid door Ruben Knab (SB) en Pim Monsma (N).

Drie Nederlands Kampioenen

Jenny van Dobben de Bruijn prolongeerde haar titel door de twee kilometer op de roeimachine af te leggen in 06:45.2. Zij liet daarmee Jacobine Veenhoven (Njord) bijna drie seconden achter zich. Daphne van Wees wist Anouk Pelser (Proteus-Eretes) ruim twee seconden voor te blijven en finishte in 07:27.6. Ruben Knab zorgde voor een spektakelstuk door in een goed uitgebalanceerde race het Nederlands Record (SB) van Roel Braas (Okeanos) met twee tienden te verbeteren (05:55.3). Daarmee bleef hij Boudewijn Roëll (Asopos de Vliet), zijn ploeggenoot uit de SB-vier van vorig seizoen, ruim twee seconden voor. Ook was hij de snelste Nereïd van de dag.

Middengroep Zwaar

Pim Monsma, tweedejaars roeier, won met de bewonderenswaardige tijd van 6:00.2 het zware nieuwelingen veld. Hij liet hiermee de rest van het veld ruim achter zich en verbeterde het vijf jaar oude nieuwelingenrecord van Schelte van Ruiten (Theta) met ruim twee seconden.

Eerstejaars Dames

De Eerstejaars Dames voeren een ongekend spannende race tegen de dames van Orca. Na een goede eerste duizend meter, kwamen de dames uit Utrecht in het derde kwart gevaarlijk dichtbij. In een indrukwekkende eindsprint lieten de jongbakken Thetiden echter zien over veel vermogen te beschikken. Zij finishten in 07:29.4 en bleven daarmee ruim drie seconden verwijderd van het Nederlands Record.

Dames Clubacht

In het Dames Club veld, gevuld met Nereïden, wist Sabine Marres haar ploeggenoten voor te blijven.

In de week na afloop van het NK Indoor zullen alle races van de afzonderlijke velden ook terug te zien zijn op roei.tv.

Meer informatie:

- Website NK Indoorroeien
- Uitslagen
- Programmaboekje (.pdf)
- Persbericht (.pdf)
- Foto's Nereus | NLroei | Merijn Soeters

plaatje

Reacties (6)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »