Nereus Talenten Programma

PROFESSIONELE BEGELEIDING

professionele begeleiding

Nereus is de enige vereniging in Nederland met een volledig professioneel coachkader. Dagelijks word je zowel op het water als op het land door hen begeleid, met de beste schema’s en technische kennis. 

GAAN VOOR HET HOOGST HAALBARE

Winnen doe je bij nereus

Henley Royal Regatta,  de Varsity en de Nationale Kampioenschappen. Dat zijn speerpunten van de Nereus wedstrijdsectie. Bij Nereus gaan we voor het hoogste podium op (inter)nationale wateren!

VRIENDSCHAPPEN VOOR HET LEVEN

vriendschappen voor het leven

Dag in dag uit samen trainen voor de winst, gave wedstrijden starten in binnen- en buitenland, daar bouw je vriendschapen voor het leven mee op.

Het Nereus Talenten Programma is de ultieme stap richting de top. De roeiers trainen met de beste schema’s en worden dagelijks begeleid door de beste coaches.

Als instromend talent op Nereus bekijken we gedurende het jaar regelmatig naar jouw ambities en jouw ontwikkeling.

De eerste stap van jouw roeicarrière bij Nereus is winnen, dat begint al bij de Amstelbeker en daarna staan de Baselhead en de NKI op het programma. In de winter wordt in Nederland en het buitenland gewerkt aan de basis voor de start van het seizoen: de H4K, de Vasrsity, de NK Klein en Gent of Duisburg.

Daarna komt het programma in het teken te staan van winst op de belangrijkste verenigingswedstrijd ter wereld: de Henley Royal Regatta.

Coaches

Timo van Wittmarschen

image0

Timo roeide vanaf 2008 zes jaar voor Nereus en nam in die tijd twee keer deel aan het WK. In al die tijd heeft hij zich ook als coach ontwikkeld bij zowel de dames als mannen wedstrijdsectie, met meerdere medailles op het WK<23 als resultaat. Wij zijn dan ook enorm trots dat Timo al sinds seizoen 2018-2019 bij ons de rol als coach vervult. 

Lorenzo van Velzen

Lorenzo is vanaf seizoen 2023-2024 werkzaam als hoofdcoach van de dames bij Nereus. Lorenzo heeft in tussen 2013 en 2015 gestuurd bij de wedstrijdsectie van Nereus en heeft hij van 2015 tot en met 2018 de middengroep zware mannen gecoacht bij Nereus. Later heeft hij de jeugdsectie gecoacht bij de Hoop. Wij zijn enorm blij dat wij Lorenzo weer hier op het Bordeaux rode bastion zien coachen. 

Vincent van der Want

Als student kwam Vincent in 2004 binnen bij de A.S.R. Nereus, waarna hij de wedstrijdselectie deed en in EJZ’05 terecht kwam. Gevolg door vele roeijaren, een varsity overwinning en een carrière bij de Bond, is Vincent nu actief als Eerstejaars coach op Nereus. 

Jan-Frits de Gans

Jan-Frits is sinds 2023-2024 actief als assistent coach bij de dames sectie, waar zich voornamelijk zal focussen op de Ouderejaars Dames van Nereus. Jan-Frits is rijk aan coach ervaring en heeft hiervoor veel gecoacht bij de Amstel. 

Haye Dijkstra

Haye heeft vier jaar geroeid bij Nereus en kwam binnen als jeugdroeier. Haye heeft sinds seizoen 2023-2024 een nieuwe rol als professionele coach nadat hij ook als vrijwilliger op Nereus heeft gecoacht en de jeugd bij Willem III. 

Wil je meer weten over lid worden en roeien bij Nereus? Neem dan contact op met wedstrijd@nereus.nl
DutchEnglish