Lid Worden

Voorinschrijvingen

Vanaf heden zijn de online voorinschrijvingen geopend op de site. Deze inschrijving is nog niet definitief en kan als u langskomt op een van de activiteiten worden bevestigd. Activiteiten zijn hiernaast in de agenda te vinden en zullen ook gedeeld worden via Facebook. Door voor in te schrijven houden we u op de hoogte van alle evenementen gedurende de zomer.

Aanmelden om langs te komen op evenementen kan hier

Afroeiperiode

De zesweekse ‘Afroeiperiode’, georganiseerd door de Afroeicommissie, vormt de aftrap van uw Nereuscarrière. Nieuwe leden worden warm ontvangen door ervaren Nereïden. Tijdens de Afroeiperiode zult u als nieuw lid ingedeeld worden in een bootje, met bootgenoten van uw eigen geslacht. Uw ploeg zal begeleid en bijgestaan worden door een persoonlijk kader van Afroeicoaches. Uw coaches zullen u zo snel mogelijk leren roeien, en u de geneugten tonen van het studentenleven in Amsterdam. Wellicht zullen zij voor u ook een voorbeeldfunctie vervullen wat betreft uw verdere Nereuscarrière.

Voorbehoudens de maatregelen die zullen nog zullen gelden zullen evenementen tijdens de afroeiperiode wellicht in een andere vorm plaatsvinden dan gebruikelijk.

De eerste kennismaking met uw aanstaande kameraden vindt plaats tijdens de Kennismakingsborrel. Alhier wordt de toon gezet voor de rest van uw Afroeiperiode. In het begin worden er nog beleefde vragen gestameld; blozend wordt er verteld over kamers die met spoed gezocht worden, echter, naarmate de avond vordert en je coaches steeds vrolijker worden, wordt duidelijk waarom u aan de Afroeiperiode begonnen bent. De eerste afspraken om te gaan roeien worden gemaakt. Tijdens de Afroeiperiode is het de bedoeling dat u zo goed mogelijk leert roeien, zodat u vervolgens de Tussenwedstrijden en de Slotwedstrijden kunt winnen. Winst bij deze wedstrijden betekent niet slechts het winnen van prijzen, maar ook eeuwige roem. Verder organiseren wij vele gelegenheden en evenementen, waaronder tweemaal per week een borrel, trainingen begeleid door wedstrijdroeiers en elke donderdagavond een avondmaaltijd.

Na zes weken, in het laatste weekend van de Afroeiperiode, kunt u beslissen of u lid wordt van de A.S.R. Nereus. Vanaf dat moment zal uw Nereuscarrière pas echt van start gaan. Binnen de A.S.R. Nereus kunt u zich ontwikkelen op verschillende gebieden. U wordt bijvoorbeeld wedstrijdroeier en sleept blik na blik binnen voor de A.S.R. Nereus. Vind hier meer informatie over de mogelijkheden binnen Nereus na de Afroeiperiode.

Meer informatie? Stuur een email naar afroei@nereus.nl

Na de Afroei

Wedstrijdroeien

De ASR Nereus is, sinds de oprichting in 1885, een wedstrijdroeivereniging. Belangrijkste doel van Nereus is het bevorderen van en presteren in het raceroeien, met als missie verenigingsroeien op topniveau.

Voor Nereus gelden, binnen het wedstrijdroeien, twee doelen welke de vereniging nastreeft:

  1. Het scheppen van dusdanige randvoorwaarden waarbinnen het als (beginnend) roeier mogelijk wordt de top te halen.Nereus moet de juiste randvoorwaarden scheppen zodat het gehele roeierspotentieel op een hoger niveau komt. Het kader voor wedstrijdroeien en het leveren van een topprestatie moet zo optimaal mogelijk zijn.
    Randvoorwaarden zijn onder andere coaching, materiaal, trainingsfaciliteiten, financiële ondersteuning en medische begeleiding.
  2. Het vormen van Nereusploegen stimuleren die vooraan varen op toonaangevende wedstrijden.Voor toonaangevende nationale en internationale wedstrijden worden waar mogelijk Nereus ploegen geformeerd. Aankomende en gearriveerde roeiers worden gestimuleerd op belangrijke wedstrijden in Nereus ploegen te starten. Bedoelde wedstrijden zijn onder andere: Heineken, Head en Varsity, kampioenschappen, Henley, Boston en Luzern.

Nereus streeft er uiteindelijk naar zo veel mogelijk goede roeiers naar de top te brengen en zelf ploegen te formeren op het niveau:

  • De weg naar de nationale top (development ploegen)
  • Vlak onder de nationale top
  • Incidenteel een nationale topploeg

Seizoen 2019-2020

Eerstejaars dames

Op zondag 13 oktober om 15:00 is de inschrijving voor de wedstrijdselectie voor de Eerstejaars Dames (EJD). Dit is de enige mogelijkheid om je in te schrijven, zorg dus dat je aanwezig bent in sportkleding. Deze dag word je opgemeten, doen we een gezamenlijke warming-up en wat techniek op de ergo. Ben je tweedejaars of heb je op de slotwedstrijden niet geergometerd; dan is dit ook het moment om nog 500m op de ergometer te doen.

We beginnen de eerste week met iedereen waarin we 2 trainingen in de 8 varen, een ergotraining, een indoor en een outdoor hebben. Aan het eind van de eerste week selecteren we een groep van 20-24 meiden die verder gaan strijden voor een plekje in de eerstejaars dames 8.

Hoe combineer je wedstrijdroeien met je studie?

Wedstrijdroeiers halen over het algemeen betere studieresultaten dan hun niet sportende studiegenootjes. Regelmaat, discipline en fitheid blijken een positief effect te hebben op je studie. Mocht je willen weten hoe al je voorgangsters hun studie hebben gecombineerd met roeien, trek dan eens een wedstrijdroeister of coach aan de mouw.

Twijfel je nog of je moet gaan wedstrijdroeien? Probeer het gewoon, wie weet is het iets voor jou en heb je de tijd van je leven!

Ioe Hikemelaya!

Coaches,

Hilde Boon, Hoofdcoach EJD

Eerstejaars mannen

Sturen

Beste toekomstige stuur,

Namens Nereus Stuurlieden Genootschap Pontios willen we je welkom heten bij de Stuurselectie. Mocht jij interesse hebben, lees dan de volgende informatie goed door. Zo krijg je een idee hoe de stuurselectie er uit zal gaan zien.

Landtrainingen


Het wordt door ons sterk aanbevolen om de landtrainingen (ergometertraining en outdoor) mee te trainen met de desbetreffende sectie. Op die manier leer je niet alleen meer over roeien maar leer je ook de coaches en de potentiële wedstrijdroei(st)ers kennen.

Dames
Voor de dames geldt dat zij mee zullen trainen bij de Eerstejaars Lichte Dames. De dames lopen op dinsdag outdoor en zitten donderdag op de ergo.

Heren
De heren zullen trainen met Eerstejaars Heeren, waar in het begin van de selectie nog geen onderscheid wordt gemaakt in licht en zwaar. De heren stappen op maandagavond op de ergometer en lopen op donderdag de outdoor.

Opgeven voor de ergometertraining kan elke week, maar dit zullen de wedstrijdcoaches ook aan jullie melden via de mail of na een training. Probeer overal zoveel mogelijk bij te zijn!

Boottrainingen
Naast de landtrainingen zal er in het weekend worden geroeid, uiteindelijk zowel op zaterdag als zondag. In het eerste weekend van de selectie roeien jullie nog mee omdat je dan meer over de roeihaal zelf leert. Het kan zo zijn dat de coaches jullie ook verzoeken om in het eerste weekend al een keertje te sturen.

Sturen
Vanaf het tweede/derde weekend van de selectie zal je niet meer mee roeien, maar zal je ongeveer twee keer per weekend sturen. De trainingen zullen we in overleg met alle stuurtjes inplannen op basis van ieders beschikbaarheid. Tijdens de trainingen in het weekend zullen wij zoveel mogelijk proberen om jullie te coachen op Nereus en vanaf de kant.

De masterclass

Een belangrijk onderdeel van de stuurselectie is de masterclass. Vanaf 14 oktober 20.00u wordt vijf weken lang iedere woensdagavond op Nereus een masterclass gegeven over sturen. Elke week zal in het teken staan van een ander onderwerp. Dit om je voor te bereiden op de trainingen in het weekend en om jou als stuur alvast een voorsprong te kunnen geven op de roeiers. Je kan onder andere presentaties verwachten van ouderejaars stuurtjes en wedstrijdroeiers. Tijdens deze masterclasses wordt gevraagd naar je beschikbaarheid voor het komende weekend, zodat op basis daarvan een indeling kan worden gemaakt. De indeling ontvang je zo snel mogelijk per mail

We hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er toch nog onduidelijkheden of vragen zijn, dan horen wij dat uiteraard graag. Je kunt ons altijd aanspreken, mailen of bellen.

Lijkt het sturen je leuk of wil je meer informatie? Meld je aan voor de stuurselectie via stuur@nereus.nl

Eerstejaars competitie

Wanneer je er na de afroeiperiode voor kiest om te gaan competitieroeien heb je als eerstejaars twee mogelijkheden:

Roeien in de compovloot

Alle eerstejaars hebben de mogelijkheid om mee te doen met de competitieselectie. Meer informatie hierover staat onder het kopje ‘selecties’. Eind januari eindigt de selectie en worden de bootjes gevormd. Met uw boot bepaalt u zelf hoeveel er getraind gaat worden. De competitiecommissie zorgt ervoor dat elk bootje voorzien wordt van enthousiaste coaches. Het grootste deel van de bootjes doet mee aan de wedstrijden die onderdeel zijn van de NOOC C4+ Competitie. De beste heren- en damesploegen strijden dit jaar in een nieuwe bokaal, de Top C4+ Bokaal. Hiernaast is het mogelijk om uw ploeg in te schrijven voor losse wedstrijden. De Competitiecommissie zorgt daarnaast ook voor vele andere mooie activiteiten. Denk daarbij aan verschillende diners, het compokamp, themaborrels & jaarsfeest, de onderlinge bokaal en nog veel andere verrassende activiteiten gedurende het gehele jaar. Kortom, zorg dat je in de Compovloot komt!

Roeien in de toervloot

Wanneer u uitgeselecteerd bent voor de competitievloot heeft u de mogelijkheid om zich bij de toervloot te voegen. Samen met andere uitgeselecteerden kunt u een bootje vormen en kunt u in samenwerking met de Competitiecommissie op zoek naar een coachkader. Wanneer u in de toervloot bent beland, kunt u niet deelnemen aan de Top C4+ Bokaal of de NOOC C4+ Competitie. Wel kunt u zich dit jaar voor het eerst als toervlootploeg inschrijven voor de Sprintbokaal in een C4+, een bokaal die kortere wedstrijden bevat dan de reguliere NOOC C4+ Competitie. In het verleden is gebleken dat om een jaar als toervlootboot tot een succes te maken, veel inzet en eigen initiatief van u gevraagd wordt. Streef er daarom tijdens de selectie naar om u bij de competitievloot te voegen.

Ouderejaars Competitie

Clubacht

De meest fanatieke ouderejaarsploeg is de Clubacht, welke ongeveer vijf maal per week traint. Wanneer u in de Clubacht wilt roeien, zult u zich moeten inschrijven voor de wedstrijdselectie. Als u hier uitgeselecteerd wordt, stroomt u vanzelf in bij de Clubachtselectie. Tijdens deze selectie zult u fit worden door middel van hardlopen, ergometeren, krachttrainen en de eerste stappen richting correcte roeihalen maken. Als de selectie rond is zal er steeds meer in de boot getraind gaan worden. In de Clubacht wordt het roeien serieus genomen en wordt er hard getraind, maar blijft er genoeg ruimte over voor onder andere borrels, diners en feesten. Aan het eind van het jaar heeft u een hechte band met uw ploeg, zowel op het water als ernaast en heeft u hopelijk de Kruithuisbokaal in handen.

Tweedejaars Gladde Vier+

Als u als tweedejaars afvalt bij de Clubachtselectie komt u terecht in de selectie van de Gladde Vier. De Gladde Vier is tevens een nummer waarin een aantal maal per week getraind wordt en u daarnaast genoeg tijd heeft om aanwezig te zijn bij de borrels en feesten. Het roeien in een Gladde Vier zal een stuk uitdagender zijn dan het roeien in een C4+ en gaat ook vele malen harder. Het streven van Gladde Vier is het winnen van de Vlietbokaal.

Derdejaars of ouderejaars Gladde Vier+

Als derdejaars of ouder bestaat de mogelijkheid om te roeien in de Gladde Vier. Dit is op andere basis dan de tweedejaars Gladde Vier. U dient zelf een plan in te dienen bij de Competitiecommissaris, waarin u duidelijk aangeeft wie uw coaches zijn, hoe vaak u ongeveer wilt gaan trainen en welke wedstrijden u wilt gaan starten.

Scullsectie

Na u eerstejaar kunt u ervoor kiezen om het boordroeien te verruilen voor het scullen. U kunt hier kiezen om alleen te gaan skiffen, dubbeltweeën en (wanneer er een boot beschikbaar is) te dubbelvieren. Voor elk van deze velden bestaat er een bokaal waar u aan kunt deelnemen. Het scullen is na uw eerste jaar weer een nieuwe uitdaging, waar u op een andere manier leert roeien. Bij het scullen kunt u in uw eentje roeien, maar ook zelf een ploeg samenstellen. In samenwerking met de Competitiecommissie zal er een gepast coachkader gezocht worden.Go to top

Overige uitdagingen

Ringvaartregatta

De Delftse roeivereniging Laga organiseert elk jaar in mei de Ringvaartregatta. Dit is een wedstrijd over 100 kilometer, die bedoeld is voor tweede- en ouderejaars. Er wordt gestart in allerlei boottypes. Om op een enigszins comfortabele manier te kunnen deelnemen aan de Ringvaartregatta is een langdurige periode van training vereist. U dient daarom voortijdig een plan te trekken en uw deelname te bespreken met de CompetitieCommissaris.

Vogalonga

Bent u tweede- of ouderejaars, dan kunt u meedoen aan de Vogalonga. De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. Dit jaar is het nog twijfelachtig of de boten van Nereus deel kunnen nemen aan de Vogalonga, omdat het tegelijk valt met een andere (verplichte) wedstrijd.

De competitiecommissie organiseert veel activiteiten voor eerstejaars competitieroeiers. De competitiecommissaris kun je altijd mailen voor vragen over eerste- of ouderejaars competitieroeien.

DutchEnglish