Bo Wullings nieuwe coach Eerstejaars mannen

De transfermolen blijft op volle toeren doordraaien. In een kort tijdsbestek heeft Nereus een tweede profcoach aan zich gebonden. Waar we vorige week het heugelijke nieuws konden melden dat Dirk Uittenbogaard profcoach bij Nereus wordt, kunnen we deze week het verlossende nieuws wereldkundig maken dat niemand minder dan Bo Wullings het professionele coachkader komt versterken.

Het contract dat onlangs getekend is komt niet geheel uit de lucht vallen. Al geruime tijd hielp Bo mee met de coaching van de eerstejaars mannen. Door verschuivingen in het coachkader was het noodzakelijk een versterking aan te trekken. In Bo heeft Nereus de aangewezen persoon gevonden die de eerstejaars mannen aan de hand kan nemen en zo naar de klassementswinst kan leiden.

Om in het voetbaljargon te blijven, Bo is de belichaming van het begrip ‘eigen kweek’. Het blijft nastrevenswaardig om een coach van Nereus huize te hebben, die op de hoogte is van de handel en wandel en daarmee op de juiste manier bevooroordeeld de Nereus mentaliteit kan overbrengen. In 2012 kwam Big Bo -zoals de roeireus zichzelf op het platform Instagram noemt-  als 22 jarige aan op de Amsteldijk, waar hij als een onbeschreven blad begon aan zijn roei carrière. Weliswaar had Bo in de Verenigde Staten al een zwem carrière op zeer hoog niveau achter de rug, de roeiboot was hem destijds nog onbekend. Bo had slechts enkele jaren nodig om in figuurlijke zin tot grote hoogtes te komen. Geholpen door zijn imposante postuur wist Bo zich te verzekeren van een vaste plek in de Oude Acht, die vanaf hun Temple Challenge winst in 2015 begon aan een ongeëvenaarde zegenreeks. Bo was van onschatbare waarde voor deze succesvolle Nereus Oude Acht, die in 2017 nota bene de Wereldbeker wist te winnen. De verwijzing met de befaamde Mexico Acht uit ’68 is snel gemaakt.

Tot zover de wapenfeiten, waar we nog lang over door kunnen schrijven. Als roeier die het zover heeft geschopt, zonder achtergrond als jeugdroeier, geldt Bo als het lichtend voorbeeld voor de vele onbedachtzame eerstejaars die op Nereus aankomen en wegwijs gemaakt moeten worden in de wereld van het roeien. Aan Bo de taak om de Olympische kampioenen van morgen te kneden tot volwaardige Nereïden. Nereus heeft het volste vertrouwen in Bo dat deze taak tot een goed einde wordt volbracht.

Leave a comment

DutchEnglish