De Nereus 8+ wint het Temple Challenge Cup in Henley 

Na maanden van hard trainen waren de jongens van de Temple acht klaar voor dé race van het jaar: de Henley Royal Regatta. Na het niet doorgaan van de 2020 editie en het uitstellen tot augustus van de 2021 editie was wachten het voor de roeiers eindelijk voorbij. Gastgezinnen werden benaderd, coronatesten en tickets werden geboekt en zo vertrok de ploeg op zondagavond 8 augustus naar het Verenigd Koninkrijk. Zoals altijd namen de mannen intrek in het prachtige huis van de familie Lowe. Twee dagen vol trainingen volgden voordat de eerste race op donderdag verroeid werd. 

/Users/MarjoEngberts-Hoogstraten/Downloads/IMG_7916.JPG

Race na race vochten de mannen zich naar de finale. Een voor een werden Southampton University (donderdag), Edinburgh University (vrijdag) en Triton (zaterdag) verslagen. Hierop volgde de finale tegen Imperial College London. In een overtuigende race versloegen de mannen met 3 en een halve bootlengte (!) de tegenstand: winst voor Nereus op Henley!
Met deze geweldige prestatie werd wederom geschiedenis geschreven. Gefeliciteerd mannen!

Koen van den Herik, Noud Scholten, Jasper Joordens, Guus Mollee, Douwe Smits, Isak Verkaik, Lars Kreiter, Ies Wiersma en Tom Fijen (s)

Leave a comment

DutchEnglish