NEREUS WINT DE VARSITY!

277770966_2151687378314856_5428914111714363003_n

Afgelopen zondag was een dag voor de geschiedenisboeken. Tijdens de 138e Nationale Universiteitsroeiwedstrijden ‘Varsity’ op 3 april 2022 was Nereus soeverein. Met overmacht heeft zowel de Oude Vier -met aan boord slagman Nelson Ritsema, Mick Makker, Michiel Mantel, boegman Guus Mollee en stuurvrouwe Carien Upmeijer-  alsook de Dames Vier -met aan boord slagvrouw Veronique Meester, Floor van Ameijde, Karolien Florijn en boeg Martine Veldhuis- het Gouden Blik naar de Amsteldijk gebracht. Uiteraard draait het op de Varsity hoofdzakelijk om de twee hoofdnummers, toch mogen de Eerstejaars Zware Mannen 8, Eerstejaars Dames 8 en de Heren Gevorderde 4+ niet onbenoemd blijven in deze lofrede, die op deze glansrijke dag ook heeft bijgedragen aan de succesreeks van Nereus. Terugkomend op de dubbelklapper.

Alhoewel de voorbeschouwingen voorspelde dat het allesbehalve een uitgemaakte zaak was, was men aan de Amsteldijk daarentegen stiekem al zeker van haar zaak. De Stand der Overwinningen laat niets aan de verbeelding over. De zondag zelf trok het negental roeiers met frisse moed naar Houten om het bordeauxrood te verdedigen. Bij de vrouwen verliep de voorwedstrijd vlekkeloos. Met geringe inspanning plaatste de vier vrouwen zich voor de finale, die om klokslag 16.20 van start ging. Alsof het voorbestemd was, brak in de namiddag zowaar de zon door, op een anders regenachtige zondag. Vanaf haal één waren de Nereïden onnavolgbaar, waarna ze met een van 07:01,14 met een ruime voorsprong als eerste over de finish kwamen.

Wat betreft de mannen was de aanloop naar de 45e Varsityoverwinning ietwat enerverender. In de voorwedstrijd moesten de vijf Nereïden nog Triton voor zich dulden. Op de wal brak zowaar het angstzweet uit en spraken de Tritonezen hun hoop uit voor een herhaling van 2019. Ondanks alle beroering hielden de Nereïden het hoofd koel. Na het startschot spurtte de Oude Vier uit te startblokken. Dankzij de pijlsnelle start was de Nereus boot gevrijwaard van alle besogne in de achterhoede van het veld, waar Skøll en Triton op elkaar invoeren en zodoende uitgeschakeld waren. Met een tijd van 09:59,99 wonnen de Nereïden overtuigend. Door de dubbele winst heeft Nereus haar voorsprong nog verder uitgebouwd op de rest van studentroeiend Nederland. Afgaande op de resultaten van de Varsity ligt Nereus een grandioos seizoen in het verschiet.

Mocht u de beide races onverhoopt nog niet hebben gezien of wilt u nogmaals het roeigeweld aanschouwen. Is bij dezen de link bijgevoegd om de race te zien.

Dames Vier

Oude Vier

Foto: Ellen de Monchy

Foto in header: Bruno Houtzager

Leave a comment

DutchEnglish