Paula Boshouwers (1977-2021)

Paula-Boswachter-bestuur

Paula Boshouwers overleed op 6 januari 2021 op 43-jarige leeftijd, na een langdurige strijd tegen kanker. Paula kwam aan op Nereus in 1995 en was de eerste twee jaar actief als wedstrijdroeister. In 1997 werd ze gevraagd voor het bestuur, in de functie van Ab-Actis. Het bestuursjaar 1997-1998 was het jaar waarin voor het eerst een betaalde hoofdcoach (Mark Emke) intrede deed op de vereniging, het jaar waarin de Varsity door de Oude Vier werd gewonnen in een roze boot, het jaar dat de kroegjool voor het eerst in jaren weer op N.I.A. zou plaatsvinden, maar op het laatste moment werd verplaatst naar “Partycentrum 2000” aan de Spaklerweg, het jaar dat de bierfusten werden vervangen door kelderbier, het jaar waarin een nieuw vlot werd geplaatst, het jaar dat de eerste plannen voor de verbouwing van het gebouw werden gesmeed en een jaar waarin veel ging zoals het altijd is geweest, met vele (inter)nationale roeisuccessen. Tot slot was het voor ons een jaar van persoonlijke groei en vriendschap binnen het bestuur.

Paula was in ons bestuur met afstand de jongste en het enige corpslid, of, in haar woorden: de “excuustruus”. Paula ontwikkelde zich al snel tot een moreel geweten binnen de wekelijkse bestuursvergaderingen, altijd integer, altijd dicht bij zichzelf, waarbij ze zich niet liet leiden door groepsdruk, dikwijls uitgeoefend door de heren ex-zware wedstrijdroeiers binnen het bestuur.  Ze was ook een trouwe verdediger van het Thetis-belang.

Haar authenticiteit en oprechte manier van omgang met anderen, heeft haar ook na het bestuursjaar vele trouwe vriendschappen gebracht. Later ontmoette ze haar man, Mark-Hendrik de Vries, met wie ze twee kinderen kreeg. Een harmonieus en liefdevol gezin, nu getroffen door dit ontzettende verdriet. We zullen haar enorm missen.

Namens het bestuur der A.S.R. Nereus 1997-1998,

Bram Goorhuis

Leave a comment

DutchEnglish