Tom ter Weele beoogd f.t. Quaestor I der A.S.R. Nereus

_DSC1026

Op 24 juni 2020 werd Tom ter Weele gevraagd als beoogd f.t. Quaestor I. Zijn antwoord hierop was een volmondig ‘JA’.

Op 24 juni, een dag waarop het kwik 31 graden aan gaf, werd Tom ter Weele in zijn woonkamer verrast en geblinddoekt door het bestuur. Na een paar snelle happen van de zojuist door hem bereide maaltijd gevoerd gekregen te hebben, en met ontbloot bovenlichaam, werd Tom vervolgens in de bak gehesen en bij het Martin Luther King park afgezet.

Nadat de aanwezige parkgasten ruim de kans hadden gekregen zich over dit tafereel te verwonderen werd Tom ontdaan van zijn blinddoek en koptelefoon, en voorzien van een t-shirt en instructies voor de tocht die hij zou moeten afleggen.

Allereerst moest Tom bewijzen dat hij, net als een zeker Amerikaans zakenman, de kunst van handelen onder de knie had. Gewapend met slechts een balpen moest hij binnen een kwartier door te ruilen zo veel mogelijk vermogen vergaren. Na eerst de pen voor een biertje geruild te hebben wist Tom een heus vijf euro biljet te bemachtigen. Dit besloot hij vervolgens te ruilen voor een lippenstift, wat de jury van dienst absoluut kon bekoren. Vervolgens werd Tom het vuur aan de schenen gelegd in een verhoor over de financiën van Nereus. Hieruit bleek dat Tom op dit gebied nog het een en ander te leren heeft. Als laatste proeve moest Tom twee contributie debiteuren zien te overtuigen alsnog tot betaling over te gaan. Dit ging hem helaas, wellicht enigszins belemmerd door de onderweg genuttigde Ketel 1, niet al te best af.

Desalniettemin werd Tom, eenmaal aangekomen op het dak van de A.S.R. Nereus, door het bestuur de vraag gesteld of hij volgend jaar zitting wil nemen in het bestuur 2020-2021 als Quaestor I. Natuurlijk beantwoordde hij deze vraag met een volmondig “JA!”. Waarvoor hulde!

Tom kwam in 2017 aan op Nereus, waarna hij meteen besloot te wedstrijdroeien, en werd geselecteerd voor Eerstejaars licht ’18. Na nog een jaar in de middengroep geroeid te hebben was Tom Quaestor in de Afroeicommissie, en was hij lid van de Financiële Commissie.

Leave a comment

DutchEnglish