95 Nereïden zijn in Basel getuige van oppermachtige Dames 8

In het weekend van 12-14 november 2021 is Nereus met maar liefst 9 achten naar de Baselhead Regatta afgereisd. Op zaterdagochtend hebben 8 achten meegedaan aan de 350 meter sprint. Onze dames elite acht werd met overmacht eerste en veroverde hiermee, net als vorige keer, een hotelovernachting in Hotel le trois rois voor volgend jaar! De tweede Nereus-mannenacht werd 3e achter de Holland acht en de nationale acht van Duitsland.

In de middag begon de ‘echte’ wedstrijd: een afstand van 6.4 km op de Rijn. Deze wedstrijd is bijzonder, omdat op de helft van de wedstrijd een keerboei ligt waar de ploegen 180 graden moeten draaien. Ook stroomt de rijn, wat betekent dat de ploegen eerst stroming tegen hebben en op de terugweg stroming mee. 

Eerst startte de vijf mannen boten in een veld van 30 verschillende ploegen. 

De mannen zijn opeenvolgend gefinisht op een 2e, 8e, 12e, 21e en 22e plek. Het was een goed veld met een aantal nationale teams: Holland 8, Europese 8 (combinatie van beste skiffeurs uit europa), Duitsland 8 en de Duitse onder-23 acht.  Onze elite mannen acht lag lang eerste, maar heeft uiteindelijk helaas op 1 seconden verloren van de Holland acht. 

De dames startte nadat alle mannen geweest waren, in een veld van 23 damesploegen. Onze eerste dames acht kwam als snelste over de finish in hun veld en veroverde hiermee de eerste plek. Hiermee lieten zij verschillende nationale ploegen achter zich, waaronder: de Europese 8, Denemarken en Frankrijk. De andere drie dames achten zijn geëindigd op een 5e, 10e en 17e plek. De roeiers hebben zich na de prijsuitreiking klaar gemaakt voor het ‘Winners Dinner’, georganiseerd door de wedstrijdorganisatie speciaal voor de roeiers. De volgende ochtend zijn we vervolgens met de mooie uitslagen weer vertrokken richting Nederland.

Foto: Ellen de Monchy

Leave a comment

DutchEnglish