Groots succes op het WK roeien!

Van 18 tot 25 september vond het WK roeien plaats in het Tsjechische Račice. Maar liefst 13(!) Nereïden deden hier aan mee en het resultaat mag er wezen: 1 gouden medaille, 9 zilveren medailles en 2 bronzen medailles. 

Op vrijdag 23 september beet Martine Veldhuis het spits af in de LW1x. Na een spannende finale heeft zij zilver gewonnen!

Zaterdag kwam er groter deel van de selectie in actie. Rik Rienks en Ruben Knab wonnen in de M4- een mooie bronzen medaille. Daarnaast werd Veronique Meester tweede in de W2- en behaalde Bente Paulis ook een tweede plek in de W4x.

Op zondag was het aan de achten en de skiffs om te laten zien van welk hout ze gesneden waren. Dieuwke Fetter, Guus Mollee, Mick Makker, Michiel Mantel en Abe Wiersma haalden in de mannen acht een zilveren medaille. In de vrouwen acht haalde Veronique Meester haar tweede medaille van het WK, opnieuw zilver. 

Als kers op de taart is Karolien Florijn in de skiff WERELDKAMPIOEN geworden. Ze is hiermee de eerste Nederlandse roeister ooit die wereldkampioen is geworden in deze bootklasse. 

Verder is Finn Florijn vierde geworden in de M4x en kwam Nelson Ritsema in de mannen tweezonder in de top 16 van de wereld.

Wij willen alle roeiers feliciteren met deze fantastische prestaties op het WK! Ook alle coaches en sponsoren willen we erg bedanken voor hun bijdrage bij dit succes. 

IOE HIKEMELAYA

Karolien Florijn, wereldkampioen in de W1x

Ellen de Monchy, bedankt voor de foto!

Leave a comment

DutchEnglish