Terugblik Nereus op december

Nereus - ©Ellen de Monchy (8)

De dagen van kerststollen, oliebollen en gluhwein zijn voorbij: 2021 is een feit! Om zowel wedstrijd- als compo roeiers door deze gruwelijk ongezonde dagen heen te helpen werd het Nereus Winter Klassement in het leven geroepen waarbij wekelijks twee online indoors en een outdoorroute worden gegeven.

Dat was niet het enige wat er gebeurde in de maand van de feestdagen: hierbij een kleine terugblik op december! Na maandenlang roeien, ergometeren en krachttrainen wacht begin december de roeiers het feest der 2K testen, beter bekend als de NKIR. Dit jaar werd de roeiers het zenuwslopende fietstochtje naar de Sporthallen Zuid bespaard in verband met de huidige Coronamaatregelen.

De race werd een thuiswedstrijd, op Nereus verroeid, waarbij de tijden virtueel vergeleken werden. En met resultaat! Willem Buist werd Nederlands Kampioen in het lichte veld en ook de eerstejaars presteerden niet onverdienstelijk. Veel tijd om bij te komen van de NKIR hadden de eerstejaars niet. Zondagochtend werd bekend gemaakt wat de definitieve selectie is: EJD, EJLD, EJZ en EJL’21 gefeliciteerd!

Zondag was er meer reden tot feest: de ASR vierde haar 135e Dies Natalis. Op deze memorabele dag is de Almanak gedoopt en werd het bestuur overladen met cadeaus. De dag werd voor de Eerstejaars afgesloten met de Bosloop, waarmee het begin van de Intraining werd ingeluid. Komende maand zal in het teken staan van veel individueel trainen, buiten ergometeren en online indoors.

Met bewondering wordt gekeken naar het doorzettingsvermogen van de roeiers die ook door een lockdown niet worden afgeschrikt en harder trainen dan ooit.

Nereus wint de Varsity!

Leave a comment

DutchEnglish