Nelson Ritsema in voorbereiding op de EK in Poznan van 9 – 11 oktober 2020

_DSC1735-Pano-min

Terwijl u allen leeft in een kalender gedreven door de voortgang van de afroeiperiode of collegeblokken van de universiteit, is die van mij compleet gedesoriënteerd. Met mijn blik gericht op de Europese Kampioenschappen, verdwijnt iedere gebeurtenis en ontwikkeling uit mijn ooghoeken. Maanden veranderen in trainingsblokken, testmoment vervangen de datum en zelfs de zondag kan zich niet meer onderscheiden als de enige vrije dag.

Als gevolg van Corona, is de gehele sportkalender op de schop gegaan. ‘Vandaag zouden we naar Tokyo gaan,’ werd half juli gegrapt. Ondertussen was training in volle gang, met het oog op de EK, die noch was afgelast, noch bevestigd. In de maanden individueel trainen werd nog nauwelijks geroeid. De ergometer die voor mijn deur was afgeleverd heeft lange tijd als bijzettafeltje gefungeerd. Met mijn nieuwe racefiets, zonder vermoeidheid van een roeitraining in mijn benen, werden vele KOM’s tevergeefs aangevallen. Op het moment dat wij weer zonder beperking konden roeien, kregen we vakantie; dit was de laatste vakantie tot de Spelen.

De verlate hoogtestage in Oostenrijk stond hoe dan ook gepland.

De verlate hoogtestage in Oostenrijk stond hoe dan ook gepland. Het scheelde dat vier dagen voor vertrek de eerste internationale wedstrijd sinds 2019 werd bevestigd. Na drie weken in de Alpen weten de bergen nog steeds te bewonderen. Het dorp dat is gekopieerd in China, nog voordat het bekend werd als ‘Frozen-dorp,’ is een toeristische trekpleister. Iets wat de omstandigheden op het water minder utopisch maakt dan Instagram voordoet. Maar dat is natuurlijk een gebruikelijk fenomeen.

Wanneer wij terugkomen van het kamp, begint de laatste voorbereiding voor het toernooi. Terwijl het lichaam nog niet uit de herstelstand wil en ik er nog niet aan toegekomen ben mijn tas op te ruimen, neemt de intensiteit toe. Middengroepen kunnen enkel in de weg liggen op de Bosbaan, terwijl ze het geweld van de gehele equipe aanschouwen. Een equipe, vanzelfsprekend met Nereus als hofleverancier.

Naast het roeien, heb ik deze weken weinig andere zaken aan mijn hoofd. Mijn tas is al gepakt, altijd voorbereid op een eerder vertrek, afgedwongen door het Coronavirus. Verder kan ik niet vertrekken, zonder bezoek aan de kapper. Niet alleen omdat het weer eens nodig is, maar ook voor de kijker thuis.

Nereus wint de Varsity!

Leave a comment

DutchEnglish