Diederik Simon vertrekt als hoofdcoach

asset_5a05badf1d2479.89690490_original

Diederik Simon heeft besloten zijn functie als hoofdcoach van de mannenselectie bij de A.S.R. Nereus neer te leggen. Aan al het goede komt een einde. Nadat Simon de afgelopen jaren zijn coachschap combineerde bij zowel de roeibond als bij Nereus, heeft de Nereus nestor besloten om zich de komende tijd primair te richten op zijn taken bij de roeibond. Door het wegvallen van een aantal vaste krachten bij de KNRB kreeg Simon de mogelijkheid om een grotere rol op zich te nemen bij het coachen van de Nederlandse roei equipe. Terugkijkend op de laatste jaren was Simon van onschatbare waarde voor de verdere professionalisering op Nereus. Tot op de dag van vandaag plukken we de vruchten van Simon’s inzichten op roeigebied. Zonder Simon was Nereus niet de succesvolle roeivereniging die het anno 2022 is. 

De geschiedenis van Simon bij Nereus is indrukwekkend. Na ruim 20 jaar als roeier met vijf deelnames aan de Olympische Spelen, Olympisch goud, tweemaal Olympisch zilver, tweevoudig Varsity winnaar en talloze andere overwinningen werd Simon coach. Deze korte opsomming doet geen recht aan de opgebouwde palmares van Simon door de jaren heen, daarvoor ontbreekt het aan de ruimte. Coachen legde Simon eveneens geen windeieren. Zijn onorthodoxe coachstijl leverde een ongeëvenaard aantal blikken op. Op het moment van schrijven telt Simon 127 roei blikken en 250 coach blikken. 

Alhoewel Simon voorlopig gaat coachen bij de Roeibond zal hij altijd verbonden blijven aan Nereus. De coaches die nu bij Nereus coachen, kunnen altijd aankloppen voor advies. In de rol als erelid blijft Simon, een titel die hij sinds 2013 draagt, ook voor de overige Nereïden een onuitputtelijke bron van ongevraagd én gevraagd advies. Ook is de oudgediende nog dagelijks te vinden op Nereus, zij het om mee te lunchen, zij het om aan het gebouw te klussen. We willen Simon bedanken voor zijn werk en tomeloze inzet voor Nereus.

Leave a comment

DutchEnglish