Meest succesvolle Olympische Spelen ooit

532C40EE-D1D2-456A-8F1B-5FE86BE048C0

Maar liefst 14 Nereïden reisden af naar Tokyo voor het toernooi van hun leven: de Olympische Spelen. Ondersteund door 5 coachende Nereïden ging de equipe beter voorbereid dan ooit op pad. In een hermetisch afgesloten olympisch dorp werden de dagen afgeteld tot de eerste races. 

Dat de equipe nu de vruchten plukte van het extreme trainingsschema werd direct duidelijk. Alle ploegen behaalden de A Finale waarbij een gouden, zilveren en bronzen plak mee naar huis werden genomen!

GOUD pakten de mannen in de dubbel vier. In een ongelofelijk spannende race (met een snoek in de eerste 500 meter) wisten Tone, Abe en Dirk samen met Phocaan Koen Metsemakers de tegenstand ruim achter zich te laten en zetten daarbij ook nog een wereldrecord neer. 

ZILVER wachtte op Veronique en Karolien in de vierzonder na een nek-aan-nek race tegen de Australiërs. 

BRONS behaalde Ilse in de dubbeltwee. Na een ijzersterke race waarbij de dames oppermachtig waren zorgde een mishaal in de laatste meters voor de derde plaats. 

De Holland Acht met Robert, Bram en Ruben eindigde als 5e in de A Finale. Ook de mannen vierzonder met Nelson roeide in de A Finale en werden 6e.  Olivia kwam uit in de vrouwen dubbelvier en werd eveneens 6e in de A Finale. Voor skiffeur Finn sloeg tijdens het toernooi het noodlot toe: hij werd positief getest op COVID. Hierdoor werd hij gedwongen zijn toernooi per direct te beëindigen. Ook reserve Michiel Mantel werd kort voor vertrek positief getest op COVID, waardoor hij niet kon afreizen naar Tokyo. 

We zijn ongelofelijk trots op onze Olympiërs en verwelkomen ze graag terug op de Amsteldijk bij de huldiging op 4 september.
Ioe Hikemelaya!

Foto’s door Ellen de Monchy 

 

 

 

Leave a comment

DutchEnglish