Dirk Uittenbogaard nieuwe coach Ouderejaars Zwaar

5AE69043-DB3B-4D05-A7F5-8F1DBDA2488E

Met trots kunnen wij u melden dat Dirk Uittenbogaard zich sinds vrijdag 8 april 2022 professioneel coach der A.S.R. Nereus mag noemen.
Nadat Dirk was bijgekomen van zijn uiterst succesvolle Olympische avontuur in Tokyo afgelopen zomer, was hij al snel met enige regelmaat rondom de Amstel te vinden. Niet langer slechts in de hoedanigheid van sporter, maar ook in die van coach.

Dirk is een roeiliefhebber pur sang en ongetwijfeld nog wel eens in de boot te vinden, maar met deze stap kiest hij ervoor zijn professionele riemen aan de wilgen te hangen. In zijn nieuwe rol als coach van Ouderejaars Zwaar zal hij al zijn opgedane ervaringen inzetten om deze groep naar een hoger niveau te tillen.

Het behoeft geen betoog dat Nereus zeer verheugd is over de samenwerking met het ‘enigma van het Nederlandse roeien’, zoals Dirk voorheen in de media getypeerd werd. Een korte blik op zijn palmares spreekt in dit verband boekdelen. Tijdens de middelbare school maakte Dirk reeds op jonge leeftijd kennis met de roeisport, waarna hij een paar jaar later met verve zijn roeicarrière op de Amsteldijk 130A voortzette. Zonder deze afgestoken lofrede te laten vervallen in een dorre opsomming van al zijn 59 overwinningen, zijn enkele van deze desalniettemin te bijzonder om niet te benoemen.

Welgeteld viermaal wist Dirk de Varsity te winnen, een huzarenstukje waar hij ook slechts vier jaar voor nodig had. Daarnaast mag zijn bronzen plak in de acht in Rio, alsook zijn recentere gouden plak in Tokyo niet onvermeld blijven. We zouden zijn hele reeks overwinningen op de Holland Beker, Amstelbeker of World Cups kunnen bespreken, maar de boodschap blijft hetzelfde: Dirk Uittenbogaard is van een uitzonderlijk kaliber, met een buitengewoon bijzonder gevoel voor plichtsbesef. Dankzij de coaching van Dirk kan de ouderejaars zwaar sectie zich opmaken voor een ongetwijfeld succesvol seizoen.

We hopen dat Dirk nog vele jaren betrokken blijft bij Nereus!

Leave a comment

DutchEnglish