Joeri Bruschinski stopt als coach

Met pijn in haar hart neemt Nereus afscheid van een haar meest gewaardeerde coaches: Joeri Bruschinski stopt met coachen bij de A.S.R. Nereus – het einde van een hoofdstuk. Vier jaar lang heeft Joeri met bezieling voor de roeisport zich ingezet voor Nereus.

Joeri kwam in 2018 aan als coach op Nereus. Na vierjaar lang hoofdcoach te zijn geweest van de vrouwen in San Diego was de tijd rijp om aan het echte werk te beginnen: Nereus lonk. Deze overstap kon in eerste instantie op verbazing rekenen, gezien zijn verleden bij het Tilburgse Vidar. Als Vidraat van origine sloot Joeri Nereus echter gauw in zijn hart. Op grote gelegenheden, zoals de Kroegjool, had hij steevast zijn Nereus das aan. Nereus maakte op het moment van Joeri’s verschijnen september 2018 een roerige periode door. Zonder weifeling stelde Joeri echter orde op zaken, waarmee de rust wederkeerde in de wedstrijdgroep.

Een simpele opsomming van Joeri’s overwinningen zou geen recht doen aan diens verrichtingen voor Nereus. Uiteraard kunnen we het hebben over de recente winst van de Dames Vier of de vele coachblikken van de Heineken Roeivierkamp, zinvoller is echter te onderschrijven hoe Joeri heeft bijgedragen aan de sfeer waarin de roeiers zich konden excelleren. Niet alleen was Joeri begaan met de roeiers, ook was hij een van de drijvende krachten achter de professionaliseringsplannen van Nereus. Een van de grootste uitkomsten van dit streven om Nereus naar een hoger plan te tillen is het zogeheten meerjarenplan, waar het winnen van Henley de leidraad vormt. Toekomstige Nereïden zullen hier de vruchten van blijven plukken.

De Henley Royal Regatta aanstaande zomer zal het slotstuk vormen van Joeri’s coachcarrière, waarna hij meer tijd zal doorbrengen met zijn gezin. De deuren van Nereus staan open voor Vik en OIav, wanneer die de volwassen leeftijd bereikt hebben en in de voetsporen van hun vader kunnen treden, dit keer echter bij de juiste vereniging.   

Joeri te midden van de feestvierende Nereïden tijdens de Kroegjool

Leave a comment

DutchEnglish