Nereus succesvol op de Europese Kampioenschappen

Waarde Nereïden,

Van 11 tot 14 augustus vonden de Europese Kampioenschappen plaats in München. Nereus was de hofleverancier van Nederlandse roei-equipe. Vanzelfsprekend heeft dit geresulteerd in een grote medailleoogst. 

Bij de mannen zijn er twee podiumplekken behaald. In de vierzonder wonnen de Nereïden Rik Rienks en Ruben Knab samen met Ralf Rienks (laga) en Sander de Graaf (Theta) een zilveren medaille.  

Ook in de acht werd het zilver binnengehaald, ondanks dat een groot deel van de race de roeiers moesten vechten voor lijfsbehoud. Na een enorme snoek aan het begin van de race leek een podiumplek ver te zoeken, gezien de acht stil kwam te liggen. De mannen herpakte zich echter en wisten na een bloedstollende inhaalrace een tweede plek te bemachtigen. 5 Nereïden droegen bij aan deze uitzonderlijke prestatie: Dieuwke Fetter (stuur), Guus Mollee, Mick Makker, Michiel Mantel en Abe Wiersma. 

Dankzij de vrouwen werd het aantal medailles die naar het Bordeauxrode Bastion werden gebracht verveelvoudigd. Door Martine Veldhuis werd brons behaald in de lichte dames skiff. Bente Paulis bracht een zilveren plak mee naar huis in de dubbel 4 samen met Nika Vos (Skoll), Tessa Dullemans (Laga), Ilse Kolkman (Aegir). 

Veronique Meester wist een dubbelslag te maken door eerst zilver te winnen in de 2- samen met Ymkje Clevering (Gyas) om vervolgens in de acht te stappen en een bronzen plak te behalen. 

Als kers op de taart roeide Karolien Florijn soeverein vooraan wat resulteerde in een titel tot Europees Kampioen in de skiff. Met een tijd van 8.01 was zij ruim 7 seconden sneller dan de nummer twee. 

Deze prachtige resultaten konden slechts bescheiden gevierd worden door de roeiers, omdat ze direct na de EK naar de Alpen trokken, voor een trainingskamp in Oostenrijk. Dit trainingskamp is in voorbereiding voor de WK in Racice (18 tot 25 september). Met de resultaten in het achterhoofd kunnen we reikhalzend uitkijken naar de WK en liggen mooie resultaten in het verschiet. 

Wanneer de zegevierende Nereïden terug zullen keren op de Amsteldijk, zal het botenhuis aan de Amsteldijk in het teken staan van een grandioos huldigingsfeest. Op 2 oktober bent u welkom om de triomferende Nereïden toe te zingen.

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Leave a comment

DutchEnglish